duminică, 17 februarie 2013

Lasagna şi automobilul


ElZap

Cu ceva zile în urmă a nechezat din galantarele preacinstitelor magazine din apus o Lasagna.

Şi cum nimeni nu spunea din ce cal se trage, au tras unii concluzia că armăsarul e musai din România. Devreme ce nimeni n-a avut curajul să le dea una peste bot, o vreme a rămas aşa. Abia mai apoi s-a descoperit că hoţul a dat alarma ca să-şi piardă urma. Era cât pe ce să rămână ţărişoara asta cu rolul de ţap ispăşitor, purtând în pustie păcatele altora.

Acum a izbucnit un alt pocinog, de data asta hăt departe peste gârlă.

Făcuseră unii un automobil, care se zice că e cel mai cel. Tesla parcă se numeşte. Model S. Şi cum interesul mişcă fesul, s-a mobilizat presa cea veşnic nepătată şi totdeauna imparţială şi a hotărât că ăla e un fel de mârţoagă a autostrăzilor, că te lasă-n drum când ţi-e lumea mai dragă, că la o adică nici nu merită să-l cumperi.

O fi sau nu aşa, n-am cum să mă pronunţ, devreme ce automobilul ăla nu a ajuns pe la noi. Din câte se spune însă ar fi făcut un imens pas în faţă, plus că merge veşnic gratis pe socoteala producătorului. Ăla trage curentul din Soare cu nişte chestii fotovoltaice.

Un pas în faţă! Păi asta e un pericol. Nu vă gândiţi câţi producători de automobile clasice (că ăla e unul electric sută la sută) ar rămâne fără rost? Că dacă nu izbuteşte Tesla să ne arate că se poate, e posibil să vină  altul care s-o facă. Aşa s-a ajuns că a nechezat jurnalistul acela.

A mai nechezat cândva unul când General Electric a scos EV1. Şi praful s-a ales de proiect.

 Să-mi mai spună cineva că economia capitalistă nu lucrează numai şi numai cu mâinile curate!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu