vineri, 21 mai 2010

Ce daţi buzna?

ElZap

Aici e vorba de meeting, nu de o adunătură de anarhişti, de derbedei, de mai ştiu eu ce.

Dacă vroiam anarhie îl aduceam aduceam pe Miron Cozma. Cum să ne încurcăm cu ăsta? Pe el nu-l putem controla. Odată îl apucă pandaliile şi se ia după Berceanu. Ce-i drept doar aşa îl scoţi pe ăsta de la trebile lui. Ale lui, nu ale ministerului pe care-l conduce. Dacă vine ăsta la meeting, se face autostrada în două luni. Cu flori cu tot.

Parcă o văd pe doamna Esca, cum îşi pregătea discursul de primire triumfală, când se îndrepta el spre Bucureşti. Şi nici nu venea singur. Venea în fruntea oastei. Noroc cu Radu Vasile. Ăsta a pus de pace. Pacea de la Cozia. Şmecher Radu mamii, ce să mai zic.

N-a ţinut figura cu Petrică. Atunci a fost 1-0. Pentru Cozma, desigur. Atunci a fost primit cu ovaţii.

De unde să-l luăm acum pe Ioan Lup, ca să "transmită în Valea Jiului şi tuturor minerilor că PNŢCD e alături de ei"? De unde s-o luăm pe doamna Cornea, ca să ne spună că "mineriada este o reacţie firească, lumea se trezeşte,...". Dar pe doamna Simina Mezincescu. Frumoase vremi. Parcă-mi bate şi azi inima de emoţie. De emoţii.

Dar să-l lăsăm pe Cozma în plata Domnului şi în cazierul lui Iliescu. Mare om domnul Iliescu. Mai ales politic. Un şahist perfect. Nu a pierdut nici o partidă.

Să venim la profesori. Ăştia sunt acceptabili. Pentru meeting. Ei nu-şi riscă cariera pentru un 25% din salariu. Găsesc ei o soluţie. Mai ales cei de aritmetică. Bagă de o meditaţie transcedentală. De nu cură picură.

Şi cu ceferiştii merge. Nu mai e ca pe vremea grevelor de la atelierele CFR Griviţa. Atunci se pare că era nevoie de glasul roţilor de tren. Acum nu mai e. A mers Berceanu cu trenul? Poate înainte de 89. De-atunci merge cu guvernarea. Orice guvernare e bună. A lui Iliescu, a lui Constantinescu, a lui Băsescu, şi a oricărui escu ce se va mai iţi pe-aici.

Toţi urlaţi să dăm jos conducerea. Sigur că o s-o dăm. S-o luăm noi. Noi, nu voi. De aia meetingul trebuie să fie ordonat. Ca să putem face o trecere paşnică.

Toţi strigaţi că vreţi să vă fie mai bine. Şi noi vrem. Pentru noi, nu pentru voi. Voi staţi cuminţi la meeting, că nu-i anarhie.

Mai ştiţi cum a luptat Miron Mitrea? A venit cu şoferii, cu basculantele, cu remnorcile. Acum e în altă barcă. Noi de ce n-am face ca el? Avem înaintaşi.

Şi Victoraş tot lider sindical a fost. La C.N.S.L.R. Frăţia. Din Frăţia asta a trecut în altă frăţie. Frăţia cu puterea.

Şi Luca a fost. Nu evanghelistul. Petrolistul. El i-a condus pe petrolişti la victorie. Şi victorios a fost. El, nu ei.

Şi noi o să fim. Noi, nu voi.

De aia meetingul trebuie să fie liniştit.
O să chemăm printre noi şi nişte cadre de nădejde. De la conducere. Poate ne ajută cumva.

Pe noi, nu pe voi.

2 comentarii:

  1. Am prins ideea.
    Faci aşa, un plan general, peste toată istoria revoltelor de după instaurarea tinerei, veşnic tinerei noastre democraţii...
    Mărturisesc că unele fragmente mi se îngropaseră în uitare. De-aia e bună o trecere în revistă, cum dai tu.
    Mă mai înviorez la amintiri.
    O întrebare mă zgândăre şi nu mă abţin:
    Dacă la ultima mitingeală se lăsa cu nasoale, dacă scăpau mitingiştii de sub control, dacă nu mai plecau din piaţă, dacă spărgeau geamurile Palatului cu mugetul lor... care ar fi fost deznodământul?

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    1. Aşa cum au evoluat lucrurile, sau cel puţin aşa cum mi se pare mie aşezat în fotoliu, lucrurile nu aveau cum să scape de sub control. Nu că aş ţine morţiş ca astfel să se rezolve lucrurile, dar mi s-a părut că oamenii au fost lăsaţi să se detensioneze, să-şi facă o idee despre neşansa pe care o au.

    2. Şi dacă scăpau, veneau tot ai noştri. Doar nu era să lase vaca bună de muls să-şi alăpteze viţelul? Asta chiar dacă vaca asta e numai ciolane.

    RăspundețiȘtergere