sâmbătă, 15 mai 2010

V-am dat, nu v-am luat

ElZap

V-am dat salarii cu 50% mărite. La toţi profesorii. Nici nu ştiţi cât m-am luptat cu hapsânul CPT, zis şi Moliceanu. El o ţinea ca gaia-maţu că nu-s bani în vistierie, deşi eu ştiam că sunt. Ce credea ea? Credea că sunt ţaţa Frosa, ca să n-am habar ce şi cum? Dacă nu pica CPT-ul le-aş fi mărit pe toate cu 100%, poate chiar cu 200%. Îl cocoşam. Acum dacă a venit Boc, nu mai ţine. Pot eu cocoşi guvernul lui Boc? Pot, dar nu-l pot cocoşa.

Când eram ministru la transporturi, nu-i aşa că v-am dat la toţi aurolacii locuri în hotel? Sigur că v-am dat. V-aţi lăfăit în frumseţe de hotel. Acum nu ţineţi minte, nerecunoscătorilor. V-aţi făcut boieri. Voi nu vă amintiţi cum v-aţi plimbat zdrenţele prin hotel, dar vă amintiţi că v-am luat locul şi l-am dat altor zdrenţe. Deh, un lucru se vinde de atâtea ori de câte ori se cumpără.

V-am dat întâlnire la Piaţa Universităţii. Odată la câte trei luni. În fiecare sâmbătă. Mai ţineţi minte cum aţi urlat din bojoci? Voi aţi urlat, iar eu am râs. De voi. Câ doar nu era să vă las să râdeţi voi de mine.

V-am dat ulei. Mă rog, nu chiar eu. Au venit la voi cei care erau mandataţi. Aşa-i că nu vă amintiţi? Nici de galoşi nu vă amintiţi. Nici de tescovină. Acum o să vă amintiţi că vă iau pensiile. Păi tot erau mici. Ce dracu să faceţi cu ele. Nu vă ajung nici pentru uleiul de candelă. Cu cât vă iau din fiecare pensie, aţi fi putut să vă cupăraţi ulei pentru tot anul. Ce, era să vă dau şi mintea românului, cea de pe urmă?

V-am dat şi chestia aia cu "aici sunt banii dumneavoastră". Nici nu ştiţi cât m-am râs de voi. Mai ales când vă chioraţi să vedeţi unde. Sigur că aţi dat în gropi. Nu din cauza mea. Din cauza voastră. Voi chiar aţi crezut că sunt acolo? Doar nu era să-i bag în drumuri. Am aşteptat să vină cine trebuie. Cine se pricepe la drumuri. Bechtel de pildă.

V-am dat dracului, de câte ori vă auzeam cum mă boscorodiţi. Mai ales de când aţi ajuns pensionari. E treaba voastră că aţi ajuns, dar nu înţeleg de ce nu vă grăbiţi. Doar nu vreţi să rămâneţi o sută de ani pensionari?

De ce nu vreţi să vedeţi şi partea plină a paharului?
Ca la radio Erevan.

Vă mai dau şi o Volgă?
Las' să ajung întâi prim-ministru.
Ca Putin.

6 comentarii:

  1. Exact ca la statistica.La o masa stau doua persoane.Unul comanda doi pui la rotisor.Celalalt fumeaza o tigara.Primul manica cei doi pui.Statistic,fiecare a mincat cite un pui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi tu, ElZap? :)
    Şi tu ai început să vrei să ne acomodăm cu varianta "prim-ministru, ca Putin"?
    Nu că mi-ar da mâna să te contrazic.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Belfegor

    Tot a rămas fiecare cu ceva. Puţin, e drept.
    Ce te faci dacă însă ieşim în pierdere?
    Bunăoară, dacă cineva ţi-ar da o invitaţie la masă, ar mânca el puiul, şi ţi-ar da ţie nota de plată, ca să te alegi şi tu cu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. @renata

    Şi preşedenţia?
    Ca Elizabeth Alexandra Mary?
    Ca să rămână preşedintele Suediei cu gura căscată!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi întinde capcane de-astea, ElZap! :))
    Nici în ceea ce priveşte forma de guvernământ a Suediei, nici ca să mă faci să zic un nume de preşedinte sub "guvernul premierului Băse", na! că am păcătuit şi eu.
    Oricum, dacă va fi soarta noastră atât de crudă şi nedreaptă să avem un preşedinte pe tocuri de 12 cm(vezi că nu mă gândesc la Boc, lui nu-i fac trebuinţă, se ridică pe vârfuri ), cred că vor emigra şi octogenarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @renata

    Să vezi atunci cortegii mortuare intersectându-se cu roiurile de escorte prezidenţiale.

    O să se încalece în intersecţii.

    O să ajungem să ne dorim să emigrăm în Korea. De nord.

    RăspundețiȘtergere