joi, 26 iulie 2012

Socoteli mincinoase



ElZap

Habar n-am cine-i bun şi cine-i rău la modul absolut. Nimeni nu are un aparat care să poată citi în sufletul oamenilor. Eu în mod sigur nu am aşa ceva. Un om îl judeci după ce a făcut şi nu după ce promite că o să facă.

Un om care însă a minţit de nenumărate ori nu poate fi creditat la nesfârşit.

Se spune uneori că cui pe cui se scoate. Putem spera că un cui despre care ne îndoim l-ar scoate pe cuiul acela ruginit în care nu mai avem speranţă? Dacă nici atâta nu putem spera, atunci ce ne mai rămâne de sperat? Poate doar disperarea.

Orice cui care simte apropierea cleştelui care vine să-l scoată se ascunde în spatele unor vorbe. Şi oare nu sunt tot nişte vorbe aiurea nişte socoteli aruncate spre uzul repetenţilor la materia aritmetică? A unor care au intrat cu succesuri chiar şi acolo unde unu cu unu fac mai totdeauna doi?

Şi ce vor unii să ne înveţe? Unii care ar dori să încovoaie până şi legea atracţiei universale.

Ei zic, ca dacă într-un coş avem bile albe, negre, gri sau de culori greu de precizat, vin ei să ne înveţe cum să numărăm. Cel căruia i-ar surâde să îi iasă cât mai multe bile negre, vine şi ne spune că ar trebui să spuunem că toate bilele gri sunt negre. Las la o parte faptul că mai face şi nişte scamatoriii prin care mânjeşte cât mai multe bile albe ca să aibă ce număra.

Cum poţi spune că toţi cei ce vor lipsi de la vot  musai nu au venit la vot pentru că ţin cu dumnealui? Şi dacă unii dintre ei sunt infirmi şi nimeni nu vine la ei cu urna mobilă. Aşa că nu vreau ei.

Dar cei ce au fost îndoiţi de spaima că vor rămâne fără pâinea pe care să o pună pe masă copiilor.





2 comentarii:

  1. Eu nu am un aparat, dar știu cine-i bun și cine-i rău, la modul absolut. Pentru că, de la început, pe toți cei pe care-i cunosc, îi consider mai buni decât mine. După aceea, odată cu trecerea timpului, unii rămân buni, iar alții se dau în petec.
    Un om îl judeci mai întâi, după ce ți-a făcut ție, apoi, îl judeci după ce a făcut, în viață și abia la sfârșit, după cât a promis, a făcut și mai ales, a mințit.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ifim

    Cred ca multi pleaca. Chestia cu peticul e metoda sigura. Macar nu iti faci reprosuri, ca doar si-au facut-o cu mana lor.

    RăspundețiȘtergere