miercuri, 2 ianuarie 2013

Statul nostru cel de toate vinile


ElZap

De douăzeci şi ceva de ani ni se tot repetă că statul nostru e cel care este vinovat de toate năpastele care ne-au lovit. Plus de cele care urmează să ne lovească. Mă şi mir că statul ăsta a putut să existe înainte de '90 sfidând legile nescrise ale netrebniciei. Mă şi mir că alte state, ce stau bine-mersi pe picioarele lor, mai există ca o imposibilitate posibilă.

Poate că statul ce se numeşte România va mai exista o vreme ca un loc de dat cu lozinci idioate, până ce va fi luată şi ultima cărămidă spre veşnica lui prăbuşire. Va exista, doar pentru că nu se poate fura din ceva ce nu există.

Statul ăsta e vinovat că nu mergea bine învăţămâmtul, turismul, agricultura, industria, etc. Statul ăsta e cel mai prost administrator, ca şi cum nu ar fi în lumea asta mare state care-şi mai administrează unele chestii. Unele merg al naibii de bine.

Şi dacă e prost administrator, e de la sine înţeles că trebuie să aducem pe cineva care să administreze ceea ce este prost. Pe unul de-al nostru. Unul care bagă nişte parale ca să ducă la groapă ceea ce merge prost. La groapa lui, se înţelege.

Un lucru mi-e greu mie să pricep: de care stat vorbim noi?

Ăla care nici nu există? Ăla care, aşa inexistent cum e, mai are pterea de a închide un ochi din când în când, atunci când e de scos o lege avantajoasă pentru unii, dar complet criminală pentru marea majoritate?

Ăla care, de câte ori pleacă unii ca să vină alţii, se tot ia de piept cu corupţia, lăsându-se tot timpul învins ca într-un meci dinainte vândut?

Ăla care îşi bagă în puşcării oameni de nevinovaţi, ca să nu încurce hoţiile?

Ăla care a încurajat îmbogăţirea unora ce nu au făcut absolut nimic ca să merite să fie bogaţi? Sigur că aici nu îi bag în oala bogaţilor pe unul ca Henry Ford, care a făcut ceva. Nu îl bag pentru că el a produs ceva fără să fure nimic. Nu îl bag pentru că nu e de pe la noi.

Cineva m-a lămurit că ăsta nu e stat, că e o oligarhie, o haită pusă pe căpătuială.

Aşa să fie?

.


3 comentarii:

  1. Uneori, când se întoarce din vizita, îl văd pe ifim luându-se de cap şi cu privirea încruntată, necăjit că nu pricepe ce spui. De aia trecui pe la tine, să văd despre ce-i vorba.
    Vezi, eu nu sunt ca el, să tac atunci când nu pricep. Eu ţi-o spun verde-n faţă:
    Dacă ţie ţi-e greu să pricepi lucrul despre care vorbeşti, crezi că altuia e mai uşor să priceapă?
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceva adevărat în ce zici tu.
      Eu nu pricep aproape nimic din epoca asta de tranziţie, dar tot trebuie să merg înainte.

      Ștergere
  2. UN REMEDIU INCREDIBIL PENTRU HSV1 & 2. Este atât de incredibil cât de minunate pot fi ierburile. când am văzut prima dată o postare care spunea că un bărbat are un leac perfect pentru HSV1 și 2, eram ca și cum ar putea fi adevărat sau un fel de glumă, dar, din cauza frustrării mele și a trebuit să mă vindec, am riscat să iau legătura cu medicul pe bază de plante pe prin e-mail și mi-a dat motive să cred că este un adevărat medicină pe bază de plante, așa că am urmat toate instrucțiunile sale și mi-a trimis ierburile prin UPS și mi-a dat rețetă pe care am urmat-o pe bună dreptate. Acum, toate rezultatele testelor mele arată că sunt HSV1 și 2 negative după ce am luat ierburile și am făcut teste de două ori în diferite spitale, de care aveam nevoie să fiu sigur înainte de a posta acest lucru, iar rezultatele sunt toate negative, iar simptomele HSV sunt complet în afara mea corpul și medicul meu confirmă acest lucru și cu mine. Ierburile Dr. Osato sunt soluția la HSV1 și 2 și la alți viruși. Îl puteți contacta pe e-mail: osatoherbalcure@gmail.com sau WhatsApp +2347051705853 pentru a obține ierburile de la el. Voi continua să împărtășesc acest lucru pe fiecare platformă pentru ca oamenii să vadă și să se vindece de HSV1 și 2, HPV și HIV cu plante medicinale Osato. Site-ul Dr. Osato este osatoherbalcure.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere