luni, 5 aprilie 2010

Monstrul

ElZap






După ce că şi-a băgat nasul pe unde oala fierbe la milioane de grade Celsius, adică taman în cele mai fierbinţi stele ale universului, după ce că s-a urcat pe snowmobile şi a cutreierat pârtiile de schi, Monstrul a mai făcut o boacănă.





Monstrul şi-a pus o pereche de ochelari.

Cu ăştia poţi vedea aşa cum te văd şi cum mă vezi, cât să crezi că ai putea pune mâna pe Turnul Eiffel. N-ai decât să-i tragi omuleţului din stânga sus ochelarii pe nas, în timp ce dumneata îţi pui ochelarii de vedere 3D, şi comedia e gata. Poţi să te joci prinselea pe sărutate, sau dacă vreţi baba oarba, cu nemţoaicele ce se zgâiesc la frumuseţea de turn.


Fiţi siguri că niciuna n-o să se dea în lături, deşi aţi risca să daţi nas în nas cu poliţia de moravuri.

Aştept ca Monstrul să facă rost de un aparat Roentgen, ca să nu mai fiu nevoit să merg la centrul ăla de radiologie dentară. Măcar, Monstrul ar putea să-mi numere cariile gratis. În fiecare zi.

Atunci aş putea spune că a întrecut toate serviciile.

Medicale. Voi la ce v-aţi gândit?

5 comentarii:

  1. De ce-i spui Monstrul?! Nu-i decât un monstruleţ, deocamdată. :)
    Ajută la educaţie. Îţi arată lumea pe gratis.
    "Monstru" va fi când ţi-o arăta-o în timp real. Când n-o să mai poţi să tragi o minciunică nevinovată - "Mai am de lucru, iubi, nu s-a terminat încă şedinţa!", iar "iubi" o să dea click pe google map, click pe "Carul cu Bere", click pe interior, plimbare printre mese, şi click pe măsuţa aia unde micul mincinos împreună cu vreo trei colegi trasează sarcini de serviciu câtorva halbe de bere.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    Monstrul ăsta ne arată o faţă de monstruleţ nevinovat.

    Dacă te gândeşti că el îţi strecoară un fel de cal troian, care are recunoşterea vocii, cu posibilitatea de a genera un transcript, prin care tu vei intra definitiv în istorie, o să vezi că nu e un monstruleţ.

    Mai nou, el bagă subtitrări la majoritatea filmelor de pe youtube.

    Lumea n-o să mai fie niciodată cum a fost. Soţii o să-şi caute soţiile pe Google Earth, chiar şi când pleacă pe Lună, sau pe Alpha Centauri.

    Şi reciproca e adevărată!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1-0 pentru plecaţi! :))
    Deci pe Alpha Centauri Monstrul nu ajunge cu Ochiul lui magic! E bine de ştiut unde te poţi ascunde.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si daca se va ajunge la reactia inversa? Pur si simplu, sa nu ii mai pese nimanui de faptul ca Serviciile stiu inaintea lui ca i s-a desfacut siretul? Sa ne asumam cine sintem si ce sintem, fara sa ne mai pese? Daca nevoia de anonimat vine din frica si anularea cu forta a anonimatului va anula, implicit, frica?
    De ce as ascunde ceea ce sint, daca SE STIE ORICUM ceea ce sint? Mai bine accept ceea ce sint si atunci nu imi va mai fi frica sa nu fiu descoperit. Ar disparea frica de dezvaluiri, de secrete rusinoase; oamenii ar invata sa isi accepte secretele si sa traiasca cu ele. Si atunci utilizatorii Serviciilor vor primi de la cetateni- nu obedienta totala pe care si-o doresc, ci revolta acestora, eliberata de frica.
    Ce zici, ElZap, de scenariul meu?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ina

    Soluţia pe care o propui mi se pare interesantă şi de bun simţ.

    Am aplicat-o mai tot timpul vieţii. Ca să nu fiu nevoit să dau explicaţii autorităţilor, am preferat să le spun eu cu cine corespondez, ce rude am dincolo, etc.

    Şi totuşi...

    Nu orice lucru este destinat publicului.
    Dacă cineva află ce maşină preferi, la ce filme te uiţi, ce cărţi citeşti, şamd e un lucru anormal.

    Anormal, pentru că se face un fel de poză a individului şi apoi se extrapolează la întreaga lui viaţă.

    Anormal, pentru că oricine are dreptul de a nu fi de acord cu restul lumii. Nu în sensul de a fi împotriva ei, ci în sensul de a o corecta.

    Anormal, pentru că aceste metode produc un om standardizat, prea puţin folositor societăţii. Tot ce lumea a creat se datorează faptului că au existat oameni care n-au fost de acord cu opinia celorlalţi, că au crezut că nişte electroni pot mişca o lume.

    Anormal, pentru că Puterea, Adevărul, Dreptatea şi Binele nu se confundă niciodată.

    RăspundețiȘtergere