miercuri, 9 iunie 2010

Aceasta este ţara mea?

ElZap



Mai pot să fiu mândru de ţara asta?
De ce nu?
De ce da?
Care ţară?

Ţara pe care aţi transformat-o într-o imensă crâşmă, timp de peste douăzeci de ani? Voi toţi care aţi condus-o, plus pigmeii care v-au împins pe voi, ca să ajungeţi acolo.

Ţara în care orice mesalină poate juca rolul de cuvioasă Paraschevă?

Ţara pe care aţi manelizat-o până la vomă, izgonindu-l din locul lui până şi pe Hristosul acestui popor, pe Eminescu? În ţara asta orice Nikita a presei, are dreptul de a-i scuipa cât pofteşte pe marii creatori, după ce şi-a filmat unica partidă de sex din viaţa ei şi a pus-o pe internet, fără a fi luată de guler şi fără a i se aplica un şut acolo unde face mătreaţă.

Ţara în care verbul a fura, se conjugă la toate timpurile posibile, iar a arunca hoţii în ocnă se conjugă doar la timpul niciodată?

Ţara în care cei cu mulţi bani au mereu încredere în justiţie, fără ca măcar o sigură dată să dea greş, pe câtă vreme cei cu frica de Dumnezeu şi cu ruşinea de oameni umblă cu capul spart?

Ţara în care a face politică este totuna cu a trage sfori, a schimba locul în scena corupţiei recunoscute fără pic de ruşine, ba chiar cu mândrie?


Ţara asta nu este a mea.
Ţara asta nu este nici a milioanelor de oameni ce trăiesc aici.

Asta este ţara lor.


3 comentarii:

  1. Da ElZap...
    Aceasta este si tzara ta: tzara-n care praful e bagat sub presh, iar preshul si-l pun in cap EI, guvernantii si guvernantele noastre.
    Asta e tzara in care unii mor fiindca nu li s-a deschis parashuta, altii mor cu zile in spital...altii cu dreptatea-n mana, multi de foame!
    Fiecare cu norocul lui. Norocul parashutei,vreau sa zic adica.

    anca mica (parashuta mea e avortoana casazicasa :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @anca mica

    Mie mi-e teamă că până ni se deschide nouă paraşuta ne facem terci. Cu atâtea paraşute pe cap de locuitor, să nu poţi nici măcar să supravieţuieşti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un răspuns, la mine pe blog.
    Da. Asta e ţara ta. E şi-a mea. Şi-a multora. Şi-a cui o vrea şi-o mai putea.

    RăspundețiȘtergere