vineri, 17 septembrie 2010

Bungee jumping

ElZap

Prin sat merge vorba că senatorii au votat. Asta-i treaba lor, să voteze. De câte ori au chef să se răzbune pe cei care i-au ales, ei votează. Prin Camera Deputaţilor a trecut prin adoptare tacită, adică precum gâsca prin apă.

Acum că e criză trebuie să pună şi ei umărul, aşa că au lansat la apă legea care vizează finanţarea învăţământului preuniversitar particular acreditat. După succesurile obţinute de particularul celălalt, i-a venit rândul şi la preuniversitar. De ce să se mai chinuie cu atâta şcoală păduchii care or să ajungă odată la Bruxelles. Acolo doar trebuie să meargă cu mintea odihnită.

Ce atâta tura-vura! De ce să aibă diplome doar cei ce învaţă? Dreptate-i asta? Nu e drept să asigurăm o finanţare adecvată pe cap de vită furajată? Ce vină au ei că babacu' dă cu Google în capul profesorilor. Voturile lor nu s-au numărat?

De-acum încolo o ţinem langa cu chestia aia: cetăţene dormi în pace, ţara diplomat te face. Da' nu era mai bine să folosim danga? Aia nu-i tot pentru bovine? Aşa ca să ne cunoaştem între noi. Între noi care o să cântăm peste patru ani Gaudeamus. Sau poate o dăm pe căntecul studentei.



M-a trimis mama departe, mama departe, mama departe
Ca să fac o facultate...


Bine că au băgat doar coplata. Să nu cumva să se trezească la realitate.

Ăştia ar fi în stare să bage şi co-co-co-plata. Atunci să vezi bucurie.

Şi cu bungee jumping ce-i? Păi este, că am auzit că este unul instalat pe baraj. La Vidraru. Ăla făcut de comunişti. Poate au chef să-şi facă Vânt. Poate îi trece cuiva prin cap să taie frânghia aia elastică.

E singura noastră şansă.



2 comentarii:

  1. Da, aşa e! Pe pod, la barajul Vidraru.
    Numai că nebunii care se aruncă de-acolo sunt nişte tipi de 20 de ani, dornici de senzaţii tari. Atât.
    Politicienii noştri de frunte sunt oameni în vârstă, respectabili, nu se aruncă în cap, legaţi de coarda elastică. Practică cel mult sporturi liniştite, la orizontală sau în poziţie şezând, la număratul banilor...
    Nimic riscant.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata
    Ei se leagă de alte tipuri de coarde.
    Ca să se le asigure un viitor fericit au votat

    http://www.financiarul.ro/2010/09/14/senatorii-au-votat-legea-care-vizeaza-finantarea-invatamantului-preuniversitar-particular-acreditat/

    Nu ajunge câte private au umplut ţara.

    Păcat că unii se aruncă şi alţii îşi rup gâtul.

    RăspundețiȘtergere