duminică, 10 iulie 2011

Lumea bună


ElZap

Nu ştiu cum se face, dar lumea bună e o altfel de lume, una în care se întâmplă lucruri pe care nu le vezi în lumea lumea muritorilor de rând.

În lumea bună nu se întâlneşte niciodată bogatul cu săracul Lazăr, chiar dacă ar fi amândoi "tambour d’instruction" comme nous disons en moldave. Aici lumea se întâlneşte după chimir şi mai ales după interese. Aşa se face că după ce unii s-au bălăcărit ca la uşa cortului cu ceva timp în urmă, ei se aşează bot în bot pentru a pune la cale o nouă piesă care va fi jucată în faţa prostimii.

Chestia asta mă duce cu gândul la 1907 şi la Caragiale. Mai precis la "1907 din primăvară până'n toamnă", de unde putem afla că nimic nu se schimbă odată cu trecerea anilor sau a secolelor.

"Răscoalele făceau deci o minune: trădătorul de neam de pînă eri se preschimba în salvator al patriei; iar fiului lui Belzebut îi crescuseră peste noapte aripi de cheruvim. În fața primejdiei, pentru amîndouă egal de amenițătoare, facțiunile de guvernămînt dușmane își dau mîna spre restabilirea ordinii."

Aşadar asta e lupta politică. Asta-i lumea bună, lumea lor ce se uită cu dipreţ la lumea noastră.

Vivat veselia!



Uite că am greşit videoclipul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu