marți, 14 februarie 2012

Dosul te salvează


ElZap


Păcat că Adam nu a avut un CNA. Nu se inventase încă. Nu se inventase nici telefonul mobil, cu care să se facă poze prin vestiare. Nu se inventaseră nici showurile păcătoase. Nici Capatos nu era prin preajma Creatorului ca să-l filmeze pe Adam când nu era încă îmbrăcat.

Şi nici presa nu se inventase, cu toate pârghiile cu care să poată schimba macazul după cum i-o impun interesele de moment. Păcat, că altfel s-ar fi născut politichia prin frumosul Eden, care nici n-ar fi fost aşa frumos cum a fost.

Acum toată lumea poate să-şi reverse nemulţumirea, indignarea şi revolta muncitorească. Poate pentru că a fost dată puterea în fundul gol. Nu putea să se dea la opoziţie sau la televiziunea concurentă aşa din senin.

Asta-mi aminteşte de sărmanul sergent ce tot urca pe drumul de costişe până hăt în piaţă. Multe sfori se treg prin pieţele astea. Nimic în favoarea bietului om de rând. A trecut săracul de la extaz la agonie. Acolo s-a şi împotmolit. Nici el nu ştie de ce s-a împotmolit şi mai ales cine l-a împotmolit.

Nici nu ştiu măcar de unde se trag sforile astea.

4 comentarii:

  1. Nici eu nu ştiu de unde se trag şi mai ales, pentru ce se trag sforile. Cât despre faptul că dosul te salvează, aşa e, dacă ai spatele asigurat. Dacă însă ai pierdut asigurarea venită din spate, cred că dosul te salvează în măsura în care, suportă să ia na-na, bătaie.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ifim

    Eu zic că dosul arătat în public, să zicem ca un nefericit accident, aduce un beneficiu în anumite situaţii. Asta mai ales dacă te ajută puţin presa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dosu e dos şi faţa-i faţă! Vorbeşti de dos, da pui poza cu faţa. Bine că a fost spre norocul nostru. Toţi bărbaţii arătoşi şi vrednici, (unii au devenit zei, alţii viteji, prinţi, legende sau sfinţi, alţii, preşedinţi...) au un punct nevralgic. Ca şi în tabloul de mai sus.
    ElZap, de data asta scapi uşor.
    Adam, după cum se vede în imagine, mi-a dat un pic de încredere în "capacităţile" mele, cărora nu le găseam asemănare:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ifim
    Adam avea viitorul în faţă.
    El nu a întors spatele, scăpând cu spatele curat.

    RăspundețiȘtergere