vineri, 12 octombrie 2012

Praz de Turkmenistan


ElZap

Nu mă dau în vânt după mâncarea de praz. Poate şi pentru că nu sunt invitat la o masă la care să se servească o supă deliciosă de praz sau ceva ţuşpais de dovlecei cu praz.

Mă chinuie problema prazului de Turkmenistan, ca să nu rămânem văduvi de ceapa noastră laminată. Cum am rămas văduvi de petrol, care se scoate de la noi şi se vinde tot la noi. De la noi se ia pe degeaba şi se vinde pe bani buni. Sau gazele autohtone. Sau apa care e tot împinsă la vale de nişte şmecheri puşcăriabili, apelaţi "băieţi deştepţi".

Că mai bine e să vină la noi nişte "investitori strategici", care să ne ia ei prazul şi să ne aducă un fel de "know-how", că doar se ştie că "statul e un prost administrator" în materie de orice.

Şi cum supa şi ţuşpaisul nu suferă amânare, mă gândeam că ar fi bine să trimitem pe cineva în Turkmenistan să vedem ce avem de făcut cu prazul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu