duminică, 28 octombrie 2012

Teoria haosului cumpătat



ElZap 

Nimic fără haos! 

Asta dacă vrei să faci o treabă ca lumea. Sau dacă vrei să furi în lege. Sau dacă...

Ce s-ar întâmpla dacă toate legile ar fi clare, dacă peste tot ar fi reguli şi dacă ele ar fi obligatorii? În primul rând nu ar fi nevoie de judecători care să descurce nişte iţe aşa cum numai ei ştiu s-o facă. Nici avocaţi n-a trebui să fie, devreme ce tu i-ai da în cap cu legea oricărui infractor. Ce să o mai sucească unii că e albă sau că e neagră, când toate lucrurile ar fi clare?

Dacă aşa ar fi, toţi infractorii şi-ar face singuri bocceluţa şi s-ar prezenta la poarta închisorii, solicitând o binemeritată recluziune pentru nişte fapte pe care doar au de gând să le comită.

Dacă aşa ar fi, nu ar exista decât nişte averi mari sau mici, dar meritate până la ultimul cent, de care s-ar bucura până şi cei care sunt ceva mai leneşi.

Dacă n-ar fi haos, tot omul ar şti pe ce drum să o ia, şi pe înserate am vedea că a ieşit ceva din mâinile lui. Poate şi somnul ar fi mai liniştit pentru unii, că de mascaţi care să îţi bată în poartă nici nu s-ar auzi.

Nu-i aşa că ar fi o viaţă cu totul şi cu totul plicticoasă?



2 comentarii:

  1. Ar fi foarte, foarte plicticos. Şi, pe deasupra, ce nenorociri ar mai arăta ştirile de la ora 5 ? Te-ai gîndit la asta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce să spun?

    Mereu avem câte un "Breaking News". Şi? Nimic.
    Şi când mă gândesc la bietul Berlusconi. El n-a făcut aproape nimic.

    RăspundețiȘtergere