miercuri, 24 aprilie 2013

Oamenii întunericuluiElZap

Nu mă gândesc să fiu apărătorul lor, cel puţin pentru că nu-i cunosc. Deşi s-ar putea să-i întâlnim pe stradă, cu greu mi-aş putea imagina că cineva i-a cunoscut la "locul de muncă". Ştiu doar atât că ei există undeva sub noi, prin canale, pe sub casele noastre. Cineva a vrut să facă o glumă proastă şi le-a îmbârligat dubla spirală ADN. Atât de rău că a reuşit să şocheze imaginaţia.

Cum arată? E greu de imaginat.

Într-o noapte cineva a anunţat că au luat foc. Au venit pompierii, poliţia, salvarea, mă rog toţi cei ce puteau ajuta la salvarea lor. Eu cred că ei nici nu îşi doreau să fie salvaţi. Am coborât în stradă să văd cine sunt. Erau nişte fiinţe care cu greu mai puteau fi numite umane. Se învinovăţeau între ei în faţa polţiştilor, deşi eram convins că ar fi atacat pe oricine în prima secundă după ce erau lăsaţi liberi.

În altă noapte, un membru al acestei lumi subterane, probabil pedepsit că nu a respectat legile lumii lor, a fost izgonit din infernul acela şi lăsat în voia sorţii pe stradă. Era frig, îngrozitor de frig. Omul a găsit soluţia. A adunat în jurul lui nişte câini comunitari şi a adormit dimpreună cu ei. Era totuşi cumva cald.

Ei au existat cu siguranţă şi înainte de 89. Revoluţia doar i-a scos la lumină, sau i-a aruncat în beznă. E singurul lucru cu care se poate lăuda Revoluţia.

Sper că istoria nu va fi atât de tembelă, încât să-i încarce cu toate succesele de după.

Sper că nu le va pune în cârcă tot lor toate "privatizările de succes" şi pe toţi "investitorii strategici" care au transformat tot ce mai mergea cumva pe la noi în ruină.

Nu-i aşa că nu ei sunt vinovaţi de dispariţia serelor Codlea?

Şi nici despre Comtim nu va scrie că a fost demolat de omuleţii ăştia murdari şi bolnavi până la măduva oaselor. Dau însă o căutare pe net şi văd că istoria tocmai asta face.

Şi nici despre...

Inutil să mai scriu despre ei. Ştiu că sunt naiv. Ştiu că tocmai ei vor fi ţapii ispăşitori care vor fi trimişi în pustie cu toate păcatele, cu toate crimele, cu toate hoţiile şi nemerniciile unora.

În pustie nu o să mai afle nimeni că ei nu sunt vinovaţi.Un comentariu: