duminică, 7 aprilie 2013

Soluţie machiavelică


ElZap

Acum un an şi ceva.

În plină iarnă lumea era în stradă. Nici eu nu înţeleg de ce, devreme ce nu cred decât în "revoluţii spontane" atent regizate. Se prăbuşeau guvernele unul după altul. Nici un prim-ministru nu mai era dorit. Era pus în pericol chiar scaunul de la Cotroceni, ba chiar şi îmbuibata noastră clasă politică. Unii ar spune că şi înţelegerile transfrontaliere, cu tot râul de miere şi lapte pe care reuşeau să-l mulgă de pe la noi. Ca niciodată în istoria acestor ţinuturi.

Când totul părea pierdut pentru ei, cineva are soluţia salvatoare. Salvatoare pentru el şi gaşca lui, că noi cei mulţi eram deja vânduţi.

Ce-ar fi dacă? Dacă aş juca la cacialma? Ce-ar fi dacă aş trage cea mai proastă carte din câte pot fi imaginate? Cartea care se pare că este împotriva mea. Nu înainte de a avea grijă să o cumpăr.

Şi soluţia s-a dovedit genială. S-a lepădat ca de Satana de un Moţoc care a fost azvârlit gloatei. La el tehnica asta nu duce la roşitul obrazului. Lui îi provoacă cel mult un hăhăit lugubru.

Şi gloată? Gloata a ieşit cu mic şi mare la referendum, dar omuleţul din umbră a avut grijă să se mişte încolo şi încoace şi să-l facă inutil, prefăcându-se descumpănit de focul pe care tot el l-a pus. Inutil a fost referendumul, că Machiavelli a scăpat cu faţa curată, după ce şi-a păcălit toţi ciracii, dar în primul rând poporul peste care hăhăia.

Să încercăm şi a doua oară şi-au zis oamenii! De unde să ştie ei că votând împotriva jupânului, votul lor va fi revalorificat în favoarea lui? Prin mâna celui mărunt.

Acum micuţul Titulescu, bălmăjeşte ceva neinteligibil pe la televiziunile care-l primesc. Nimeni nu pricepe ce spune. Nimic nu e de priceput. Afară doar de faptul că mai are de gând să ne dea câteva baroase în moalele capului. Tot spre binele ţării pe care o conduce ca o muşie primită de la moşii şi strămoşii lui. Ţara care este a lui şi numai a lui. În nici un caz nu-i a noastră.

Când scriu acest text, am în minte o lepră care m-a uşurat de nişte bani, nu înainte de a se jura pe toţi murţii ei că ea nu este ca celelalte lepre. O vedeam cum fuge cu acea sumă ridicolă, privind din când în când îndărăt să vadă dacă am pierdut-o din vedere.

Se pare că înainte de a încerca să încovoi voinţa unei mase de oameni revoltaţi, e mai bine să vezi dacă nu-i poţi cumpăra conducătorul lor.


3 comentarii:

 1. cred ca un mic machiavelli e in fiecare. invariabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. UN REMEDIU INCREDIBIL PENTRU HSV1 & 2. Este atât de incredibil cât de minunate pot fi ierburile. când am văzut prima dată o postare care spunea că un bărbat are un leac perfect pentru HSV1 și 2, eram ca și cum ar putea fi adevărat sau un fel de glumă, dar, din cauza frustrării mele și a trebuit să mă vindec, am riscat să iau legătura cu medicul pe bază de plante pe prin e-mail și mi-a dat motive să cred că este un adevărat medicină pe bază de plante, așa că am urmat toate instrucțiunile sale și mi-a trimis ierburile prin UPS și mi-a dat rețetă pe care am urmat-o pe bună dreptate. Acum, toate rezultatele testelor mele arată că sunt HSV1 și 2 negative după ce am luat ierburile și am făcut teste de două ori în diferite spitale, de care aveam nevoie să fiu sigur înainte de a posta acest lucru, iar rezultatele sunt toate negative, iar simptomele HSV sunt complet în afara mea corpul și medicul meu confirmă acest lucru și cu mine. Ierburile Dr. Osato sunt soluția la HSV1 și 2 și la alți viruși. Îl puteți contacta pe e-mail: osatoherbalcure@gmail.com sau WhatsApp +2347051705853 pentru a obține ierburile de la el. Voi continua să împărtășesc acest lucru pe fiecare platformă pentru ca oamenii să vadă și să se vindece de HSV1 și 2, HPV și HIV cu plante medicinale Osato. Site-ul Dr. Osato este osatoherbalcure.wordpress.com

   Ștergere
 2. UN REMEDIU INCREDIBIL PENTRU HSV1 & 2. Este atât de incredibil cât de minunate pot fi ierburile. când am văzut prima dată o postare care spunea că un bărbat are un leac perfect pentru HSV1 și 2, eram ca și cum ar putea fi adevărat sau un fel de glumă, dar, din cauza frustrării mele și a trebuit să mă vindec, am riscat să iau legătura cu medicul pe bază de plante pe prin e-mail și mi-a dat motive să cred că este un adevărat medicină pe bază de plante, așa că am urmat toate instrucțiunile sale și mi-a trimis ierburile prin UPS și mi-a dat rețetă pe care am urmat-o pe bună dreptate. Acum, toate rezultatele testelor mele arată că sunt HSV1 și 2 negative după ce am luat ierburile și am făcut teste de două ori în diferite spitale, de care aveam nevoie să fiu sigur înainte de a posta acest lucru, iar rezultatele sunt toate negative, iar simptomele HSV sunt complet în afara mea corpul și medicul meu confirmă acest lucru și cu mine. Ierburile Dr. Osato sunt soluția la HSV1 și 2 și la alți viruși. Îl puteți contacta pe e-mail: osatoherbalcure@gmail.com sau WhatsApp +2347051705853 pentru a obține ierburile de la el. Voi continua să împărtășesc acest lucru pe fiecare platformă pentru ca oamenii să vadă și să se vindece de HSV1 și 2, HPV și HIV cu plante medicinale Osato. Site-ul Dr. Osato este osatoherbalcure.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere