luni, 15 noiembrie 2010

Ce ne-or zice americanii?

ElZap

Uite că nu mai e mult până ce vor glăsui. O oră acolo mai avem şi noi răbdare.

Şi dacă o să ne spună că vine cometa?

Păi... dacă o să ne spună treaba asta, atunci o să suportăm cu mare uşurinţă criza asta planetară, de care nimeni nu se face vinovat. În timp ce noi o să ne chircim, ca să nu ne ia cometa capul, criza o să tot crească. Cei ce ştiu ce e cu ştirile astea groaznice o să se găsească la locul potrivit în momentul potrivit.

Ca la revoluţie. Aia de pe la noi. O să se şi îmbogăţească unii, că aşa-i în lumea asta. Unii se..., alţii nu se..., sau se... în sens imvers.

Vă amintiţi de romanul ăla S.F. al lui Jules Verne? Goana după meteor se numea. Unii au scăpat atunci. Noi nu avem cum, că în timp lumea s-a modernizat.

Şi dacă o să ne spună că au pus la punct o chestie tare de tot?

Ei, asta ar fi ceva. Păi ne-au cam spus de nenumărate ori. Parcă nu trebuiau la vremea asta să circule navetele alea în sus şi-n jos, mai ceva decât un montagne russe? Au spus, dar de circulat nu circulă. Cică se odihnesc, ca să poată să circule. Când? Când l-o veni vremea.

Sau poate o să ne anunţe că au un proiect pe care-l scot la lumină.

Aşa?!!?
Păi dacă-l scot la lumină, e clar că vor intra banii. La întuneric, că aşa-i cu proiectele astea.

Dar n-ar fi mai bine să stăm şi să aşteptăm?

Vorba părintelui.
Să stăm, bine să stăm, cu frică să luăm aminte.

Uite-aş s-au separat şi atunci apele. Unii au rămas sus, iar alţii au coborât în subsol ca să se ocupe de produsele petroliere. De unele numai. Vreau să zic de smoală, ca să nu mi se spună că sunt criptic.

Păi, dacă n-au vrut să stea.

Noi o să vrem, nu-i aşa?

Şi dacă ne spun că vin extratereştrii? Vin în vizită ca nişte rude îndepărtate.

Păi, dacă i-am aşteptat noi pe americani atâţia ani, de ce n-am avea răbdare şi cu extra ăştia? Avem şi răbdare. Parcă mare scofală dacă vin. Ei n-au venit? Şi cu ce ne-am ales? O să vedem cum umblă extratereştrii cu covrigi în coadă? O să... Noi ne vom ţine după ei ca să ne înfruptăm cu câte un covrig. Dacă ne dau voie, se înţelege.

Măcar gaura covrigului tot ne-o dau. Că nu-s chiar aşa de răi pe cât se spune. Am mai păţit noi lucruri mai rele şi tot aicea suntem.

Deh, unii umblă cu secera şi cu ciocanul, alţii cu steaua în cinci colţuri. De ce n-ar umbla şi ăştia cu covrigul.

Dar dacă e cumva gata muşcat? Nu s-ar zice că seamănă cu o... cu o...

Semilună! Asta vroiam să zic.

Păi asta n-a fost mai demult?

Update.

În sfârşit, misterul s-a lămurit.
Ne paşte o gaură neagră.

Tot e bine. Dacă era colorată? Nu trebuia să-mi iau acum televizor de ăla în 4 culori? RGBY. De unde să mai fac rost şi de galben. Poate de la Dragonul Roşu.




Dacă-i pe-aşa trebe să dau fuga la un dicţionar.

Vai de capul nostru. După ce am învăţat limba rusă cântând, engleza aşteptând, mai trebuie să învăţăm şi limba lui Cio-Cio San.

Doamne! Şi să nu zici că îţi vine să Mika Mori.



4 comentarii:

  1. Ne-ai dus cu zăhărelul până ai ajuns unde ai vrut tu!
    Asta nu înseamnă că n-ai dreptate.
    Eu speram să zici mai mult de extratereştri.
    Mie, ăştia îmi plac. Nu i-a văzut nimeni, dar ştim o mulţime de lucruri despre ei. De la culoare, până la intenţii.
    Teoretic, există, că n-om fi noi ăi mai unici din Univers. Practic, i-au ascuns americanii, de cum au pus mâna pe ei şi pe navele lor, încât nu există.
    Când n-o să ne mai speriem nici de explozii solare, nici de ierni siberiene la ecuator, nici de crize economice şi viruşi intangibili, nici de E-uri în apa de izvor, ăsta e viitorul: extratereştrii.
    Care Guvern o să-şi ţină mai preocupat poporul de ipotetica lor apariţie, cu bune şi cu rele, ăla o să fie mai stăpân pe situaţie şi, indiscutabil, pe bani. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    Păi n-am terminat, că abia acum am ajuns la Madama Butterfly. Eu de alte madame nu mă leg, că îi ştiu eu pe unii care plătesc pentru că au spus că Madama Butterfly ar fi bună. Păi eu nici atâta nu-s în stare să spun. Nu de alta, dar la mine ce-i în guşă...

    Ce naiba o fi cu Madamele Butterfly, că una-i gheboasă, alta are tenderul proeminent şi a treia se uită de parcă ar vrea să de halească de viu?

    Numai că Dumnezeu pe toate le potriveşte cum ştie El mai bine. Bunăoară, dacă nu-ţi place cum arată o pictură, o sculptură, sau alt animal domestic, El îţi ia privirea.

    Vreau să zic că ţi-o ia dintr-o parte şi ţi-o pune în partea opusă. De aia e bine să nu te întâlneşti cu el pe drum, că el nu se uită pe unde merge, iar dacă totuşi se uită, merge pe unde vede.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da' mie-mi plac găurile, mai puţin cele din buzunar şi de pe parbriz. Şi oricum, pe întuneric, toate găurile sunt negre!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ifim
    Eu zic că unele găuri negre sunt chiar mai periculoase decât astea:

    http://www.youtube.com/watch?v=KYGwgzehf6c

    Aşa că... ai grijă ce-ţi doreşti...

    RăspundețiȘtergere