vineri, 2 noiembrie 2012

Domnul Extraveral


ElZap

Dacă vă gândiţi că o să aflaţi ceva despre comprimatul ăla inofensiv care te adoarme vă înşelaţi. Pentru o aşa informaţie vă sfătuiesc să vă adresaţi cu încredere uneia din multele farmaciste care populează zecile de farmacii ce se înghesuie în mai orice intersecţie. Alea de sunt gard în gard cu cazinourile, maxbeturile, şi alte lăcaşuri de cultură ce au ocupat spaţiile rămase după ce au s-au dus librăriile.

Eu aş vrea să sporovăiesc ceva despre domnul ăla ce se ocupă cu chestia banilor. Ăla de are numele terminat în escu. Mda, cam mulţi şi-au luat nume cu terminaţia asta. S-au sufixat am spune noi.

Domnul ăsta e un fel de anti-pompier. Dacă îţi ia foc casa şi vâlvătăile dansează deasupra acoperişului, mintenaş se înfiinţează şi Domnul Extraveral. El o să-ţi explice cum că situaţia nu e nicidecum aşa de gravă cum o vezi matale, că focul a fost motorul dezvoltării industriei, că ce arde nu are cum să putrezească şi alte inepţii de genul acesta. În timp ce tu îl asculţi cuviincios pe domnule escu, casa ţi se face scrum, cum era de aşteptat. Dacă nu a apucat să se facă nevăzut, domnul o să-ţi explice cum că greşeala este componenta de bază a oricărei decizii, bla, bla.

Acum, că a trecut perioada propice incendiilor, omul ne explică cum se duc sau nu se duc banii noştri. Adică ei se duc, dar nici chiar aşa, că e o chestie de interpretare, că procurorul ăla de a vorbit de 80% din sistemul bancar căpuşat a uitat să pună o virgulă.

Dacă Domnul Extraveral consilier şi jurnalist pe deasupra nu e convingător, vine să ne explice treaba şeful lui. Ăsta e tot un fel de escu ot Drăgăşani. Acum e şi Academician, om cu greutate şi când spune ceva o spune din vârful limbi, încet şi doct cum fac toţi marii bărbaţi ai dezastrului prin care trecem. Pe ăsta musai să-l credem. Mai inatacabil ca el nu-i decât justiţia în care toată lumea are încredere. Oarbă, surdă şi mută. Nu ne-a spus domnul ăsta prin '90 că leul nu se devalorizează? Ne-a spus şi aşa a fost. Leul nu s-a devalorizat că a început hiperinflaţia provocată. Nici nu ştiţi câţi au păpat la masa hiperinfalţiei.

După ce s-a dat startul la mânuirea banilor au apărut şi puii de Extraveral. Priviţi ce liniştit dorm oamenii după ce au luat doza de sedativ. Ţi-e şi milă să-i scoli.  



Deci, dacă aţi dormit liniştit cu FNI-ul puteţi dormi liniştit şi cu domnii escu. O să vedem ce-o fi pe urmă.

Parcă e aşa de greu de ghicit.


2 comentarii:

  1. Nu va mai fi nimic ! După ei, potopul !

    RăspundețiȘtergere
  2. @Matilda

    Şi când te gândeşti că mai au de muncit.
    Mai au de rezolvat sănătatea, pe urmă pensiile şi poate avem norocul şi de locurile de veci.

    Pe astea din urmă trebuie să le are, cum zicea Coşbuc.

    RăspundețiȘtergere