sâmbătă, 28 mai 2011

O carte


ElZap



Larry Watts a scris o carte. Cei ce vor o pot găsi, ba chiar o pot citi. Nu cred că e interzisă.

Atâtea cărţi se scriu. Unele nu sunt, altele sunt, după cum se raportează la adevăr. Autorul promite să ne spună adevărul. Oare? Are voie? Vrea? Am senzaţia că ceva a spus.

Şi ce dacă? Se schimbă ceva? Nimic. Învingătorii sunt cei ce scriu istoria. Ei nu pot fi niciodată condamnaţi pentru faptele lor. Sunt prea puternici.

Şi noi? Noi am fost ceea ce ştim bine. Mereu ne-am gudurat pe lângă cei ce mint. Nimeni nu poate fi acuzat că a tăcut, atunci când ştia ceva. Cred însă că unora li se poate arăta obrazul, dacă au vorbit ştiind că mint. Nu au fost atât de lihniţi de foame, cât să recurgă la minciună pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele.

Explicaţii pot fi gârlă, numai că ele nu au valoare. E ca şi cu prostituţia. Unele persoane de ambe-sexe o practică, invocând sărăcia. Ştim că nu-i adevărat în 90% din cazuri, dar nu avem ce face.

Să le lăsăm pe doamnele alea de pe centură în plata Domnului. Sunt sigur că vor ieşi singure la rampă. Mi se pare că L.W. le cam strică socotelile.

Şi ca să nu se supere doamnele doamne, mă gândesc că prostituatele alea ar putea fi chiar domni. În fond de ce n-ar fi? La numărul de metamorfoze prin care trebuie să treacă nu-i exclus.

Şi apoi, ne amintim şi noi strigăturile alea deocheate, nu-i aşa? Alea care sună cam aşa:

Nu vrem bani, nu vrem valută...

Chiar dacă au dat în vârsta a treia, ele rămân tot ce au fost. Şi ce au făcut aia fac. Nedorite acum, aşa cum prentind ele că ar fi fost pe când erau june, nu le rămâne altceva de făcut decât să mişte cârpa aia murdară cu care se spală dârele lăsate de falşii istorici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu