duminică, 15 ianuarie 2012

Harakiri


ElZap

Reporterii vorbesc de un mic război. Unul mic ce ar putea deveni mare. Şi chiar de nu va fi mare, în mod clar vor fi pierderi. În spatele oricărui război mic ori mare stau la pândă şacalii.

Problema e cine e vinovat?

N-am văzut nici măcar o singură babă, care se erija cu ani în urmă în agitatoare, hotărâtă să-şi facă harakiri în Piaţa Universităţii. Nu mă refer la băbuţele alea care nu aveau cu ce să pună de o prăjeală şi alergau cu punga să ia ulei de la cine îl dădea. Iartă-li-se lor păcatul.

Mă gândesc la babele cu ştaif, ce-şi dădeau ifose de 'telectuale pe la colţuri, poleind cu minciuni nişte indivizi ce ţineau morţiş să ne pună la îngrăşat. Altfel spus să trăim bine. Ştiau babele alea că nu sunt în stare acei indivizi să ne bage binele-n sac? Sigur că ştiau. Ştiau chiar mai mult. Ştiau că ei nici nu vreau.


Şi poeţii, jurnaliştii şi trepăduşii, care au împins fundul lor ca să poată să urce Dealul, unde sunt? Probabil au pus un berbece la perpelit ca să se înfrupte cu bunătăţile democraţiei. Doar proştii stau pe unde apucă şi plătesc oalele sparte, între ei numărându-i şi pe purtătorii de căşti.


Poate la spartul târgului o să apară vitejii, care musai se vor preface că muncesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu