miercuri, 5 decembrie 2012

West Nile


ElZap


Ce dacă e greţos? Ca ţânţar arată perfect. E şi un bun strateg. E bine informat, că doar de aia umblă de colo-colo. Culege informaţii. De unde şi până unde să-i pericliteze lui viaţa un bou netot, fie el chiar şi aspirant la titlul de taur?

E aproape la fel de puternic ca Bacilul lui Koch. Dacă se revoltă boul, o să se asocieze o vreme cu West Nile. Ăsta chiar e redutabil. Poate chiar mai redutabil decât bacilul ăla prăpădit. Şi apoi cu ăsta ştie să lucreze.

Cu West Nile a dat gata mulţi boi.

N-are ţânţarul cine ştie ce coarne, colţi sau alte arme, dar îl poate ataca pe dinăuntru. Acestă strategie e infinit mai eficientă decât orice armată regulată. Şi ţine. Doar o minusculă picătură de virus şmecher. Oricât de minusculă ar fi picătura asta, ea se umflă, se umflă până ajunge să-l îngenunche pe bou. De aia este el bou.

Mai stă o vreme pe spinarea lui, cât agonizează namila. Când nu mai este un purtător eficient, părăseşte câmpul de bătaie, lăsându-l să se descurce cu drăcia aia de virus.

Pentru ţânţar orice vită e folositoare, atâta vreme cât îi acordă găzduire. Poate fi chiar şi bipedă la o adică.

După cum se vede, boul n-o să ajungă niciodată taur.

O să fie cel mult o piele peste care va defila istoria. La braţ cu învingătorul. Cu ţânţarul. Despre bou o să bai scrie o vreme nişte cronicari bicisnici. Pe urmă o să tacă şi ei.




2 comentarii:

  1. Nu-l plesneşte nimeni mai serios pe bîzîitorul ăsta ? Cu un plici mai serios...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu cred. E atât de mic, că trebuie să recunosc că e mare.

      Ștergere