marți, 13 octombrie 2009

Vax albina! Crema puca

ElZap


Cu democraţia asta dâmboviţeană am intrat cu oiştea-n gard. Noi orice-am face tot cu oiştea-n gard întrăm. Democraţia asta este a lor. Noi nici măcar nu ştim cine sunt ei.

Bunăoară, să-l luăm pe unul din miniştrii minune. Pe ministrul aeroplan în primul rând.

Ăsta da ministru! Un fel de om orchestră. Cânta la orice minister, mai ceva decât Agamiţă Dandanache. Şi ăsta o ţine tot cu “care familia mea de la patuzsopt în Cameră…”. Cântă în serie, dar este în stare să cânte şi în paralel. Acum dă un simultan. La transporturi şi la agricultură. La ambele cu normă întreagă, că nu-i fraier băietul să fie plătit cu jumătate de salariu.

Pe toate le face bine. Când se ocupă de agricultură este aerian. Când se îndeletniceşte cu avioanele o ia de-a dreptul pe arătură. Cu avioane cu tot.

El tot ce face, face temeinic. De exemplu pasajul Băneasa. Comuniştii au făcut unul în 34 de zile. El face unul mai mic, dar în 34 de luni. Treabă trainică. Nici nu-l termină în timpul ăsta. De ce l-ar termina. Păi dacă-l termină prea repede, ce să mai mulgă dumnealor.

Nici cu Pleaşcă nu avem a ne ruşina. El face cultură. Mă mir că n-a dublat şi agricultura. De ce n-am avea ministere conduse de câte doi miniştri, dacă tot avem miniştri care conduc două ministere.

Unii cârcotaşi îşi amintesc de Zăroni. Ce nedreptate pentru bietul ţăran din Nadasia. Cică ţăranul ăsta era de fapt un fel de chiabur. Culmea e că mai vorbea curent şi germana. Cu ai noştri să fim mulţumiţi că vorbesc curent limba maternă. O vorbesc corect doar din când în când.

Alţii spun că sub Pleaşcă, cultura s-a cam manelizat.

Parcă tot mai bine era cu ăl bătrân. Cu Milogu. Păi la cine v-aţi gândit?




Cât despre noua linie culturală, nu-mi rămâne decât să zic şi eu ca cel de mai sus: Vax albina.

2 comentarii:

  1. Bine zici, tu, ElZap!
    Măcar că te ţii blând în bombăneală!
    Eu aş zice răspicat, cândva, undeva, că dacă azi, un ministru de-asta actual, necomunist, nesecurist şi democratic, s-ar apuca să facă un tunel de 500 de m printr-un colţ de munte, la ieşire n-ar mai scrie toţi descreieraţii neciopliţi "mimi+dudu=love", fiindcă ne-am afla deja în era mesajelor telepatice! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Un ministru a ăsta de care zici tu, ar putea face un tunel de cât zici tu (sau mai scurt), numai dacă l-ar săpa în cozonac şi la iesire l-ar aştepta un munte de ciolane.

    RăspundețiȘtergere