sâmbătă, 9 aprilie 2011

Generalul Fasole

ElZap

Ghinărarul de apă dulce, face ce face şi de câte ori are prilejul bagă câte un spectacol. Colea sub poala mânăstirii, că e mai primită.

Muzică de toate culorile şi pentru toate gusturile, dar mai ales manele cu grămada. La manele se adună lumea ca la urs. Sau ca la ghinărar. Nici nu contează că lumea e în post. Mai pot să facă şi cuvioasele o pauză, sau să dea fuga la Cel de Sus să ia o dezlegare. Dacă pleacă nici că se mai întorc. La ce să se întoarcă. Chiar şi în Purgatoriu e mai bine.

Poate chiar Comandantul oştirii de canalagii o fi dat un telefon la Cel Preaînalt, că el e obişnuit cu intervenţiile. Poate că puţin îi pasă dumnealui de cele sfinte. Tot şpilul e să ştie cum se face Sfânta Cruce. Toată lumea se închină ca la teatru. Mai ales când credinţa se dă pe post. Pe postul de televiziune, se înţelege.

Pe lângă cântările cele alese, ghinărarul le mai dă supuşilor şi câte un un pahar cu bere şi nişte mititei. Am auzit că s-au rărit patrupedele lătrătoare. Sper că nu şi-a pus militarul de frunte mintea cu ele.

Şi cum trebuie să se ştie până hăt departe cine-i Ghinărarul Fasole, întro apoteotică manevră de arme se trece la trasul cu petarde.Toată valea răsună ca un pîrţ al viteazului general. Pe la o oră târzie în noapte lumea din jur are învoire. Învoire să se odihnească. Până atunci nu.

Nu, că nu vrea domnul Fasole.

Nu, că politica noastră râncedă are nevoie de voturi, iar astea se obţin prin contribuţia democratică şi egală a tuturor. Inclusiv a celor care scot din când în când capul din canale.

Oare n-o fi auzit Fasole ăsta de Afganistan? Nici de Irak? Nici de Libia? De ce nu-şi lustruieşte gradul şi funcţia pe acolo?


5 comentarii:

  1. Nu ştiu cine-i ghinărarul ăsta leguminos.:) Un fel de Christos? Văzui la ştiri că se aruncă două camioane de peşte în populaţie.Stricat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    Ce mai contează câţiva peşti aruncaţi, când la noi se plimbă peştii peste tot. Dimpreună cu marfa lor stricată. De la peştii ăştia stricaţi ni se trag toate.

    S-a stricat şi populaţia.

    RăspundețiȘtergere
  3. cumsevede.blog@gmail.com
    Singura valabilă.

    RăspundețiȘtergere