marți, 21 iulie 2009

Aşa grăit-a Zeus


Şi ca să fie înţeles mesajul marelui conducător, chiar şi de surdo-muţi, dau aici transcrierea lui.

"În momentul de faţă este un blocaj pe două paliere. Este o luptă între cei care vor să diminueze învăţământul privat, pentru că pâinea şi cuţitul este în mâna celor de la stat, sindicate şi oameni politici, iar pe de altă parte este o luptă pentru blocarea proceselor de modernizare a sistemului de educaţie, dusă în tandem de sindicate şi Ministerul Educaţiei. Se pare că s-a luat decizia să se dea satisfacţie sindicatelor, pentru discreditarea sistemului privat"

Acum, eu n-am să zic că preşedintele nu spune adevărul, ca să folosesc un eufemism, dar e clar că orice minciună care se vrea credibilă trebuie să pornească de la un sâmbure de adevăr, oricât de mic ar fi el.

Poate că trimiterea la obscure interese ar fi minusculul adevăr, dar trebuie să fiu cel puţin chior, dacă nu orb de-a binelea sau tembel, dacă n-aş observa că numărul imens de tineri procesaţi în acest malaxor în care se bagă la grămadă oameni, prostie, nesimţire şi se scot bani. Mulţi, foarte mulţi bani.

Teamă mi-e că nu mai e nimic de făcut, la câte moaşe s-au găsit să se învârtă în jurul învăţământului. Măcar dacă aceste femei tembele ar fi văzut în viaţa lor cum se naşte un copil, când eu bănuiesc că ele nici măcar n-au văzut în viaţa lor un copil.

Teamă mi-e că boala asta n-are cum să se vindece, dacă o tratăm prin aplicarea unui minuscul plasture URGO, când toată lumea vede că avem de-a face cu un cancer ajuns în faza de metastază.

Teamă mi-e că nu avem chirurgul profesionist şi curajos, care să fie în stare să pună bisturiul acolo unde este nevoie.

Teamă mi-e că suntem un popor de anesteziaţi peste măsură, încât l-am întrece chiar şi pe Gaius Mucius Scaevola, în curajul de a ţine dreapta în foc, până se alege scrumul din noi.

Din învăţământul ăsta, din noi, din ţara asta.

2 comentarii:

  1. Am senzaţia că Băsescu nu mai ascultă de consilieri.
    E disperat şi a luat-o pe cont propriu.
    E adevărat că numai o anumită parte a populaţiei remarcă asta dar, dacă se va duce la vot, partea asta care observă cum bate câmpii consecvent de la o vreme, poate face ceva şi scăpăm de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. El sau altcineva, puţin contează. Rămâne problema chirurgului profesionist şi curajos. La noi totul se scufundă într-o pseudo-legalitate. Au trecut cateva ore de cand am scris şi lucrurile s-au întors la origine.

    RăspundețiȘtergere