luni, 21 decembrie 2009

Suspendare

ElZap

Pe această cale îi anunţ pe puţinii şi preaiubiţii mei cititori că forumul meu se suspendă, adică suferă o întrerupere temporară, adică rămâne o vreme atârnat, agăţat, sau ziceţi-i cum vreţi dumneavoastră.

Motivul suspendării forumului ţine de faptul că aştept noi directive, prin care să mi se confirme despre ce e bine să scriu, şi mai ales despre ce nu e voie să scriu. În acest sens, informez noile autorităţi să-mi pună la dispoziţie lista cu nume, prenume, CNP, eventual telefon şi email, pentru persoanele care vor fi exceptate de la orice fel de critică, aluzie, iluzie şi deziluzie.

Lista urmează a-mi fi trimisă direct pe forum, sub formă de comentariu, eu angajându-mă solemn a nu divulga datele publicate.

În mod special, aş dori să fiu informat asupra tuturor doamnelor, domnişoarelor, damelor şi a altor cuconeturi, care începând cu ziua de astăzi vor înceta de a fi referite ca blonde, oxigenate, vopsite, colorate, contrafăcute sau prefăcute.

După caz, solicit a mi se preciza culoarea ce li se va atribui respectivelor dudui sau duduci, eu angajându-mă a le vopsi conform dorinţelor autorităţilor. În funcţie de dimensiunea lotului feminin, voi angaja un pictor care să le coloreze şi să le decoreze adecvat, eu nepricepându-mă la pictură, şi nedorind să le fac un tablou în care ele ar apare ca nişte matracuci.

De asemenea aş dori să fiu informat asupra persoanelor masculine, feminine, sau de ambe-sexe, asupra cărora nu e voie a mă pronunţa cum că sunt oligarhi, corupţi, shoguni, moguli, merguli sau manguli. Se înţelege că din textele ce urmează va fi scos cuvântul suin care va fi înlocuit cu aviar, indiferent de gripa care s-ar abate peste noi sau peste ei.

Cu de la mine putere, voi propune Academie să introducă în limba română cuvinte noi precum “succesuri”, „prural”, precum şi alte cuvinte folosite ]n viitor de onorabilele personalităţi ce ne populează fauna şi flora noastră politică.

Se abrogă lecturarea oricărui text ce a fost scris până la prezenta hotărâre, ca nefiind conform cu noile realităţi.

12 comentarii:

  1. ElZap, sper ca glumesti si ca "suspendarea" are loc ca urmare a faptului ca pleci in vacanta si nu datorita cenzurii!
    La Multi Ani, tie si tuturor celor care-ti sunt dragi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @zania

    Şi eu sper, numai că nu plec în vacanţă. Sper că mă vei citi şi aşa suspendat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai-mai că era să te iau în serios!
    Uite, Zâzania, te-a luat.
    Dacă vrei să scrii ceva, până la noi ordine, fără să ai dureri de cap, scrie despre crăiţe.
    Sunt florile acelea rezistente, portocalii...
    Scrie despre morcovi. Sunt sănătoşi. Au beta-caroten, fac privirea ageră şi când îi scoţi din pământ şi-i speli, sunt portocalii...
    Sunt atât de multe lucruri minunate pe lumea asta. Unele portocali...

    RăspundețiȘtergere
  4. @renata
    Aşa voi face. Trebuie corectate întâi nişte greşeli de ortografie. Nu toţi fochiştii ştiu carte.

    RăspundețiȘtergere
  5. moaaama, ca-mi veni inima la loc...Ce va veni?!
    Il citii si pe ala, pe Modrogan de pe Academie, Doaaamne ce ma speriai!!!! ca ElZap inchide pravalia, ca o fi arestat!?
    ElZap...eu te citesc de cind o citesc pe Renata, doar ca pe blogul ei ma mai bag in vorba, iar pe al tau- nu. Pe al tau nu, pentru ca- nu stiu de ce- nu ma simt in stare sa conversez cu tine atit de usor ca si cu Renata. Cred, pur si simplu, ca e o chestie fireasca, de comunicare spontana intre oameni.
    Pe Renata si pe Zizania le simt ca si cum as fi stat cu ele la o terasa, intr-o duminica de mai, la o bere. Trei femei pe care cei din jur le toaca marunt ("uite la astea, n-au si ele treaba pe-acasa").
    In imaginatia mea, ai fi binevenit alaturi de noi, dar mi-ar lua putin timp ca sa "te simt". Pina atunci, mi-ar fi greu sa conversez cu tine, te-as asculta doar conversind cu Renata si Zizania si as zimbi. Dar daca, dupa ce as incepe sa "te simt", te-ai ridica de la masa si ai pleca brusc, m-as necaji, ca si cum as pierde un potential prieten.
    Hai, mai stai. Poate o bere rece, la vara...?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ina
    Nici nu ştiu dacă să încep cu începutul sau cu sfârşitul. O iau pe puncte, aşa că te rog să faci tu asocierea cuvenită.

    1. Până la vară mai e timp să tocăm mulţi Morcoveţi ce dau buzna pe forumuri.

    2. Nu sunt din ăia care mănâncă oameni, iar unii, cum sunt mucoşii care îşi luxează mâna din umăr de câte ori încearcă să scrie pe forum, ceva de genul "de va sare dintii din gura", îmi stau în gât până la proximul vomisment. Concluzia? Eşti binevenită pe forumul meu.

    3. Am "antecedente" încă înainte de 89, aşa că nu mă sperie pe mine orice tăntălău cu diplomă de-aia de care ştim noi.

    4. Dacă unor mitocani nu le răspund (vezi persona non grata), o fac doar pentru că m-aş murdări inutil. Am altceva mai bun de făcut.

    5. Cât despre persoanele analfabete pe care le mai supăr, eu n-am nicio vină că au lipsit de la şcoală prin clasele elementare. În fond:

    "...asta-i datoria mea:
    Să dau cu zacherlină-n proşti."

    6. Unii rămân la fel de proşti, oricâte ameninţări ar profera. Nici măcar nu-şi dau seama că prostia se tratează cu zeamă de carte, nu cu ameninţări.

    7. În textul de mai sus, tocmai am spus ceea ce nu se vrea a se auzi. Unii o fac cu mai mult talent.

    Vino oricând pe blogul meu, iar dacă nu-ţi răspund, fii sigură că e o scăpare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca faci bine.Mai gaindeste-te.

    Belfegor

    RăspundețiȘtergere
  8. @Belfegor
    Mă mai gândesc.
    Mulţumesc pentru vizită.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vezi, ElZap, ce bine pica uneori cate o "suspendare"?
    Iti poti vedea amicii si inamicii.
    Marturisesc ca am luat-o de buna si am intrat in panica: daca tu nu mai scrii, daca renata nu mai scrie, daca toata lumea renunta la opozitia din umbra, o sa ramana lichelele- stapani absoluti?

    RăspundețiȘtergere
  10. @zazania

    Ai dreptate. Demult, tare demult, am învăţat o lecţie aproape banală.

    În faţa furtunii rămâi totdeauna singur.

    Cât despre opoziţie, nu ştiu ce să zic. Eu cred că ea se ascunde în noi, ori de câte ori respingem minciuna, penibilul, circul, ca pe un corp străin.

    Lichelele se îngraşă, se tumefiază, pentru ca în final să se prăbuşească sub propria greutate.

    Poate voi mai scrie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si cum ramane cu :

    "1. Trebuie să scriu pentru că: viata este prea scurtă şi mi-e teamă că "amnezia definitivă" să nu mă prindă nepregătit, iar acei necunoscuţi, pe care ar trebui să îi iubesc cu adevărat, să nu afle niciodată ce am gândit despre ei.
    2. Trebuie să scriu pentru că: universul care m-a creat, cu singurul scop ca el să se poată reflecta în fragila-mi existentă, să nu se simtă trădat.
    3. Trebuie să scriu pentru că: de câte ori tac liniştea este tulburată de zgomote.
    4. Trebuie să scriu pentru că: visele îmi cer să le îmbrac în vorbe şi să le scot în lume.
    5. Trebuie să scriu pentru că: presimt că în haosul care mă înconjoară mai există cel puţin un om care gândeşte ca mine.
    6. Trebuie să scriu pentru că: ştiu că generoasa eternitatea o să-mi acorde destulă linişte în care o să am timp să am răgazul să tac"

    Stiu ca exista altele sase la fel de convingatoare, dar totusi ....trebuie sa scrii.

    luminita

    RăspundețiȘtergere
  12. @luminiţa

    Mulţumesc. Mă gândeam că am uitat. Noroc că prietenii nu uită.

    RăspundețiȘtergere