luni, 7 februarie 2011

2011, România-IT valoare adaugată

ElZap

Tot e bine. Exportăm IT. Colorat, ce-i drept. În timp ce valoarea adăugată coboară. A noastră, desigur. Nigeria o duce ceva mai bine.
Ce vreţi? Ce ar putea creşte în noianul de vorbe-bălării care ţin loc de decizii. Politice? Economice?Oamenii ăştia au evoluat în Franţa, după cum se poate vedea. În jocuri pe calculator. Ceva cu iepuri, se înţelege.

De când naiba se înţeleg toate astea?

4 comentarii:

 1. Îmi permit o glumă. Să nu fie cu supărare!
  "IT" sunt iniţialele mele. Parcă m-aş lăsa exportat, dacă asta ar folosi la ceva sau cuiva. Da' nu cred că există importatori pentru aşa ceva.
  Home Music-ul de mai sus mi-a adus aminte de încă o formaţie-fanfară celebră. Parcă se numea... "Mambo Siria" şi era publicitată de un poet sloborevoluţionist, care a publicitat la propria-i moşie, ultimul revelion terestru...

  RăspundețiȘtergere
 2. @ifim
  Nici vorbă de supărare.
  Formaţia de mai sus e chiar mai ciudată decât Mambo Siria.

  Dacă te uiţi pe graficul de mai sus (luat de pe net, nu făcut la plesneală de mine), valoarea industrială adăugată a scăzut dramatic în ultimii ani.

  În acest timp ne lăudăm cu ce? Cu o formaţie ca cea de mai sus, care a realizat muzica pentru un joc pe calculator. "Lapins cretins" este numele jocului şi a fost realizat de firma franceză Ubisoft.

  RăspundețiȘtergere
 3. E totusi tara noastra: nu-i trist, El Zap?

  RăspundețiȘtergere
 4. @zazania
  E foarte trist! Foarte!

  Eu nu cred că asta e ţara mea. Refuz să cred acest lucru. Nu sunt din aceia care cred că noi am fi buricul pămntului, dar nici în halul ăsta nu cred că am ajuns.

  Mai degrabă, mie mi se pare că ăsta e un spectacol urât în care am scos pe scenă tot ce avem mai urât.

  Această manipulare ar permite să "demonstrăm" că orice ţară e o ţară de handicapaţi, de oligofreni.

  Tu crezi că, mergând în Finlanda de pildă, nu am putea găsi până la urmă nişte rataţi pe care să-i aducem în faţă.

  RăspundețiȘtergere