vineri, 14 august 2009

Banii n-au miros

ElZap



Victorie! Victorie! Victorie!

Ştiinţa poate merge mai departe. Duşmanca poporului, ministresa învăţământului Ecaterina Andronescu împreună cu toţi sfetnicii ei de taină s-au prăbuşit. Nimeni şi nimic nu mai stă în calea tineretului studios, dornic să-şi ia diploma de la Spiru. De la Spiru şi de la alte universităţi la fel de renumite, particulare sau de stat ca prostul.

Studioşii o să se repeadă şi anul ce vine, taman cum se reped răcanii la gamelele alea împuţite de aluminiu, ca să-şi umple burdihanul cu ciorba de lobodă servită la webcam.

Citesc pe forumuri. Un studios hămăie la ministresă. Ce spune studiosul? Spune aşa:

Păi … gura mă-tii de babă abuzivă, dă-ţi demisia! Şi plăteşte pagube tuturor acelora pe care i-ai prejudiciat prin abuzurile pe care le-ai săvârşit. Fraţilor, introduceţi plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva băbăciunii ce se crede ministru!

Aţi văzut fraţilor? Ăsta este omul nou. Omul care ştie ce vrea, iar dacă vrea, ştie cum să apuce cu laba lui păroasă. Să plătească, dacă s-a legat de bieţii oameni care nu aveau alt scop decât să se adape la halăul prin care curge ştiinţa direct de la cea mai mare universitate din România. Peste puţin timp de la cea mai mare universitate din lume.

Omul ăsta nou o să vă fie mâine director, manager, sau de ce nu, ministru sau chiar şef de stat. Poate o să vă reprezinte în cele mai înalte forumuri internaţionale.

La Bruxelles de pildă, unde o să se întâlnească cu Brusseleta, fata ştim noi cui, făcută cu diplomă la facultatea ştiţi voi care, împinsă de funduleţ de maestrul ştie el care şi căreia i se iese în întâmpinare cu carnetul de partid de cucoana care nu mai ştie ea pe unde a pus banii.

Apăi, să nu bănuim că tinerii ăştia au învins-o pe ministresă aşa de capul lor. În ajutorul lor au sărit oştiri în robă, care au lăsat de izbelişte toată turma de infractori ce ne fac nouă viaţa amară, grăbindu-se să facă o judecată dreaptă care să-i repună pe studioşi în drepturile lor câştigate cu atâta sudoare.

În timpul acesta sărmanii infractori se vor descurca o vreme cum pot, şi credeţi-mă că ăia au un potenţial ceva de speriat. De speriat, că au speriat tot mapamondul şi acum vor să ni-i dea înapoi. Norocul lor că noi nu prea vrem să-i primim. Să rămână pe unde au plecat, că de furat au furat cât să trăiască o istorie de circa două-trei mii de ani. Justiţia i-a ajutat cât a putut şi ar cam fi cazul să meargă şi ei pe picioarele lor.

De cum am văzut treburile astea rezolvate aşa cum le vede toată lumea, mi-a trecut prin cap o zisă din popor, culeasă tot de pe forumuri, care glăsuieşte cam aşa:

Dreptatea umblă cu capul spart când justiţia umblă în "fundul" gol.

Un comentariu:

  1. Îţi aminteşti, ElZap, cum erau jurnalele de actualităţi, înaintea filmelor de la cinematograf, pe vremuri? Vocea prezentatorului.... muzica din fundal... nu ţi se par asemănătoare cu cele din filmuleţul acesta?

    Nu zic că sunt admiratoare înfocată a doamnei Andronescu.
    Dar a spus ceva foarte serios azi: nu poţi să devii criminalist fără o oră de laborator!

    N-am urmărit deznodământul procesului de azi, dar se vedea pe faţa ei că pierduse.
    Şi mii de maimuţoi probabil tropăiau din copite fericiţi... că a învins, iar, prostia.
    Că s-a legiferat, iar, impostura.
    Păcat!
    Dar cum tot suntem o ţară muribundă cum zicea marele nostru cârmaci, ce nevoie mai avem de şcoală? Şcoala e bună pentru ţările care mai au viitor. Ori nouă, ni s-a pus cruce.

    RăspundețiȘtergere