sâmbătă, 20 februarie 2010

Ploaia a născut o fată mare

ElZap

Se mai întâmplă.

Se mai întâmplă, deşi în vremurile astea lucrul ăsta chiar pare o minune. Mai ales când fata asta mare a fost adusă de barză, taman în ograda Doamnei Politica.

Aici totul se dezvirginează şi se revirginează la loc după cum o cere interesul. Interesul cui? Al poporului ar zice ei. Al partidului ar zice unii. Care partid? Eu zic, că al găştii. Atâta vreme cât ţine gaşca.

Mă întreb, cât de perfid ar trebui să fiu eu, care nu le am cu politicalele, ca să mă mir că X sau Z cedează locul pe scaun unei doamne de genul masculin, când ştiu că totul se vinde şi totul se cumpără? Ca la piaţă.

Eu aş putea fi niţel perfid, invocând prezumţia de naivitate. Produsul ploii, care pe toate le ştie, cum este? Acest produs mai poate pretinde că este fată mare? Că habar nu are cum se trag sforile prin politică, sau chiar dincolo de ea?

Puţin virgină, cam tot este fata asta mare, ca să mă exprim eufemistic. Atunci când se referă la nenea Ciolănarul. Aşadar se poate. Se poate să fii virgină măcar câteva minute pe zi.

În rest… În rest poţi să faci ce vrei.

De exemplu, poţi să-ţi iei o mină de Savonarola. Să tuni şi să fulgeri împotriva măgăriilor care se fac şi se desfac pe plaiurile româneşti. Ca şi cum s-ar face şi altceva decât măgării?

Poţi să joci rolul lui Savonarola, mai ales dacă semeni puţin la figură cu Sfântul Anton de Padova.

Poţi, mai ales când fata asta pe care a născut-o ploaia nici măcar nu este o fiică.
Este doar un fiu.
Fiul Ploii.


3 comentarii:

  1. M-am cam certat cu Ina in academiatacuta si ma simt ca o maidaneza...Pot sa stau un pic la tine, pana ma linistesc?
    Stau si tac, promit

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  2. @anca mică
    Poţi să stai tot timpul.
    Mai ales că vin şi eu pe-aici.
    Din când în când.

    RăspundețiȘtergere