duminică, 20 martie 2011

Fiecare cu preţul lui



ElZap

Ştiam că la noi totul se vinde, totul se cumpără. Vreau să spun că se vinde cinstit, negustoreşte, conform valorii intrinseci, ş.a.m.d, ş.a.m.d. Că din valoarea asta adăugată ni se trage şi prosperitatea noastră, care nu poate fi pusă la îndoială.

Sigur că...

Atunci când politicianul român iese la rampă el este de un alb imaculat. Pe reverul hainei nu i-ai găsi nicio scamă, chiar dacă ai căuta-o cu lupa. Dar ce zic, eu? Nici dacă-l pui la microscop nu-i găseşti urme de impurităţi.

E clar că marile averi s-au făcut exclusiv prin muncă cinstită, aşa cum ne linişteşte şi presa noastră cea de toate zilele. De aici rezultă cum că proprietatea este sfântă, iar dacă este sfântă putem cânta imnuri religioase pe la toate crucile drumurilor. Lăsaţi-mă cu chestia aia cu funia corăbiei care trece sau ba prin urechile acului. Asta a fost doar aşa o vorbă, o pildă, o... Ce-are-a face creştinismul cu spusele lui Cristos?

Până una-alta m-am lămurit.

Ce nu mi-e clar mie e altceva.

De ce parlamentarul ăla european a cerut doar 12.000 de euro? Păi toţi trei au cerut împreună cam 100.000 de euro, ori suma asta împărţită la trei ar fi trebuit să ne dea mai mult. Să îi dea, ca să fim riguroşi.

Oare chiar aşa de ieftin ne vindem? Un fel de centură? De moralitate.

Şi mai e ceva cu care nu m-am lămurit.

Mai sunt şi alţii care se vând? Tot aşa de ieftin?

Aşadar, avem de toate.

Comerţ cu conştiinţe, cu rinichi, cu copii, cu neveste, fete, băieţi şi alte animale domestice.

Ca la piaţă.

2 comentarii:

  1. Si eu ma gandeam ca-i prea putin, ElZap.
    La un salar de europarlamentar de 7000 de euroi, se cadea sa ceara -acolo- batar 50000. Sa-ti strici cinstea obrazului pentru un mizilic nu se face, monsher.

    RăspundețiȘtergere
  2. @zazania
    Păi aşa cred şi eu, că dacă se pune unul cu cracii în sus pentru o sumă aşa de mică nu s-ar zice nici măcar că-i curvă. Putea să o facă pe degeaba, că ieşea aşa cum a ieşit.

    Problema e cu prezumţia de fată mare, că bănuiesc că multe exemplare s-au învirginat de câte ori au avut dorinţa şi putinţa, şi se mărită fete mari.

    Aşa se fac oamenii oameni.

    RăspundețiȘtergere