joi, 7 iulie 2011

Anticomunistul


ElZap

E plină lumea de anti. De când mă ştiu m-am lovit de acest specimen care se caţără pe culmi cântând aria anti.

Pe vremuri am cunoscut un domn inginer care submina din greu regimul. Îl submina dând meditaţii la ce ştia el, sau mai precis la ce credea el că ştie.

Nu vreau să fiu greşit înţeles. Nu am avut nimic împotriva celora ce mai câştigau un bănuţ de ţigări şi de vodcă luminând capetele loazelor provenite din mulţimea celor cu bani. Nu de asta-i vorba aici.

Nu-i vorba nici de faptul că nu plăteau impozit pentru câştigul ăla, ferească-mă Cel de Sus. Năravul ăsta de a lua fără a da şi l-a perpetuat omul în anii post, că doar tot de subminare e vorba.

Nici măcar de faptul că, obosit fiind, el sforăia pe unde apuca, nu-i vorba. Că doar prin sforăit se poate submina cel mai bine regimul comunist.

Domul în cauză submina regimul într-un mod mult mai profund. Loazele meditate de el, rămâneau la fel de întunecate la minte ca înainte de pogorârea înţelepciunii Maestrului. Toate problemele erau greşite, iar mintea loazei era varză. Aşa se face că tânărul dornic de carte reuşea la facultate "fără loc".

Noroc că ne luminăm în anii din urmă. Ne luminăm că la o adică chestia asta cu integralele şi cu derivatele ţine de o mentalitate comunistă, că nimeni nu te mai întreabă de integrale şi derivate tot restul vieţii.

Acuma, cu puţin noroc nu te mai întreabă nimeni nici măcar la bac, dacă ai norocul să nu ţi se permită să-l susţii din motive de corigenţe.

E o chestie cu sfaturile astea despre cum se subminează. S-ar putea să avem mai puţine gâşte decât sfaturi, vorba rabinului.

Cât despre oamenii mari la sfat, eu zic să trecem la următoarea materie, că de atâta matematică i se poate apleca şi lui Euler, şi ar putea cădea de pe podurile din Königsberg.

Lor le-aş da un sfat, de câte ori pleacă la lupta anticomunistă cu integralele, sfat furat desigur de la Alecsandri.

Cântați, dacă se poate, fiți buni și nu mai rageți!


2 comentarii:

  1. Cel mai anticomunist este un securist, iar restul este ragere, dacă pot spune aşa...

    RăspundețiȘtergere
  2. @matilda
    Asta mi-a scăpat, însă ce mai contează, nu-i aşa? Sunt atâtea servicii care-şi recită partitura, că parcă n-ar fi decât ele.

    RăspundețiȘtergere