vineri, 23 noiembrie 2012

Mie mi-e frică



ElZap

Nu am mari speranţe în cei ce vor veni. Eu aştept să vină şi apoi să-i văd de ce sunt capabili. De ce au fost în stare cei ce ne-au condus preţ de mai mai mulţi ani, m-am cam lămurit.

Mie mi-e frică să nu se întoarcă unii. Unii care sunt în stare să conducă statul ca şi cum ar conduce un circ. Unii care văd ţara ca un manej în care ei sunt puşi să-i recompenseze pe cei supuşi.

Mi-e frică să nu se întoarcă unii care să vadă ţara ca o moşie personală în care ei uzează de orice drepturi care le trec prin cap. Inclusiv de "jus primae noctis", prin care pot călări o ţară ca şi cum asta ar fi amanta lor personală.

Mi-e frică să nu se întoarcă unii care îşi închipuie că e suficientă o glumă de mahala, de care tot ei râd zgomotos ca la o bodegă unde se amestecă aburii de băutură proastă cu jegul uman şi cu fumul de mahorcă şi cu dame uzate, ca ei să fie etichetaţi oameni politici, "de-ai noştri", bla-bla.

Mie mi-e teamă să nu dea roade otrăvite democraţia asta şleampătă, care a întrecut toate dictaturile prin care am trecut.

Mie mi-e teamă că ai mei concetăţeni îşi vor oferi iarăşi votul spre a gira o nouă umilire a lor şi a noastră, întărind ipoteza ca Adam a fost creat pe aceste meleaguri, ca să poată umbla în fundul gol, să mănînce mere pădureţe şi să urle toată ziua că trăieşte în Rai. Că mulţi nu şi-au putut păstra verticalitatea, că nu au fost în stare să arate că nu orice este permis oricui, m-am cam lămurit.

Cu un cuvânt, mi-e teamă să nu se întoarcă mâţul.


4 comentarii:

  1. Voi vota, chiar şi fără speranţă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o soluţie şi asta.
      Eu scriu tot fără speranţă!
      E cam tot aia.

      Ștergere
  2. Nu fără speranţă, ci fără supărare:
    Eu l-aş vota pe Mâţu, dar nu am drept de vot.
    Am "doar" 14 ani! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar la şoareci te-ai gândit?
      Sau poate tocmai şoarecii o să-l voteze.

      Ștergere