marți, 1 ianuarie 2013

Slugoiul


ElZap

Oricât de ciudat ar părea, slugoiul nu e deloc slugă.

Dacă eşti slugă, s-ar zice că eşti un om muncitor care nu a avut noroc în viaţă. Munceşti mult şi ceri puţin. Sau nu ceri nimic. O slugă poate fi compătimită, dar nu ar trebui dispreţuită niciodată. Sluga e un fel de albină lucrătoare care adună fără să ştie că i se va lua rodul muncii.

Slugoiul e cu totul altceva. Invidiat de toată lumea pentru norocul în care se scaldă, dumnealui e un fel de trântor ce umblă veşnic cu o cămaşă scrobită, pentru că trebuie să fie mereu plăcut celor ce-şi doresc un interlocutor gata oricând să le aprobe bazaconiile sau nemerniciile. Nu se ştie niciodată când vine un ambasador care are nevoie să se facă auzit şi atunci îl caută pe dumnealui. Pe slugoi, desigur.

Slugoiul nu este prost. Nu este nici inteligent. Este doar şmecher. De câte ori ia un interviu el are grijă să afle ma întâi cu ce se alege. Are obrazul mereu bărbierit proaspăt, ca să nu se vadă petele de mai ieri. De sub ramele ochelarilor privirea lui se prelinge căutând să desluşească dacă părerea lui e plăcută celui care varsă banul. Atent să nu meargă prea departe, ca să nu păţească ceva dacă se schimbă direcţia din care bate vântul, el evită să aibă păreri tranşante. Le ameţeşte doct pe toate, lăsând impresia că musteşte de cultură. Şi chiar musteşte, devreme ce el a fost botezat în cultura răului.

Slugoiul are mereu privirea senină, ba chiar zâmbăreaţă. El a învăţat că joaca asta cu acel lego nu îi poate duce decât câştiguri. Numai oamenii măcinaţi de îndoieli au fruntea îngândurată. Şi slugoiul se îndoaie, dar se abţine să lase să se vadă acest lucru. Nu crede o iotă din ce vorbeşte, iar din ce vorbesc interlocutorii lui, dar lasă să se întrevadă contrariul. Dacă n-ar face aşa n-ar primi o leţcaie.

Nu o să exemplific noţiunea asta de slugoi, deşi numai abstractă nu e. Nu o fac pentru că, dacă pe exemplarul concret l-ar lovi trenul, sunt sigur că se va găsi unul care să-i ia locul.


3 comentarii:

  1. Slugoiul nu e slugă, Doamne fereşte. Cum să-l asemeni cu Sancho Panza când maşina lui e la fel sau poate mai ceva ca a şefului iar hainele lui, mai ceva?
    El este cel care are spiritul de observaţie cel mai dezvoltat, văzând scama neexistentă de pe sacoul şefului şi tot el este cel "care-i bagă limba în ureche", neuitând să sublinieze "importanţa" informaţiei pe care i-o dă, dar şi rolul "providenţial" pe care-l poartă, în situaţia creată. Ca să nu amintim de faptul că se achită în cel mai conştiincios mod de cea mai mare responsabilitate care-l apasă, adică pupatul în cur. Bineînţeles, pentru toţi ceilalţi, lasă să se înţeleagă că el este adevăratul stăpân.
    Din nefericire, am cunoscut asemenea indivizi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ifim

      Frumoasă caracterizare.
      Se pare că e mult de muncit pentru a găsi toate "calităţile" unui astfel de specimen.

      Trist e faptul că şi ceilalţi se prefac că-l cred. Mă gândesc ce frumoasă ar fi lumea dacă fiecare dintre noi l-ar trata cu măturoiul atunci când ne vinde minciunile lui otrăvite.

      Ștergere
  2. UN REMEDIU INCREDIBIL PENTRU HSV1 & 2. Este atât de incredibil cât de minunate pot fi ierburile. când am văzut prima dată o postare care spunea că un bărbat are un leac perfect pentru HSV1 și 2, eram ca și cum ar putea fi adevărat sau un fel de glumă, dar, din cauza frustrării mele și a trebuit să mă vindec, am riscat să iau legătura cu medicul pe bază de plante pe prin e-mail și mi-a dat motive să cred că este un adevărat medicină pe bază de plante, așa că am urmat toate instrucțiunile sale și mi-a trimis ierburile prin UPS și mi-a dat rețetă pe care am urmat-o pe bună dreptate. Acum, toate rezultatele testelor mele arată că sunt HSV1 și 2 negative după ce am luat ierburile și am făcut teste de două ori în diferite spitale, de care aveam nevoie să fiu sigur înainte de a posta acest lucru, iar rezultatele sunt toate negative, iar simptomele HSV sunt complet în afara mea corpul și medicul meu confirmă acest lucru și cu mine. Ierburile Dr. Osato sunt soluția la HSV1 și 2 și la alți viruși. Îl puteți contacta pe e-mail: osatoherbalcure@gmail.com sau WhatsApp +2347051705853 pentru a obține ierburile de la el. Voi continua să împărtășesc acest lucru pe fiecare platformă pentru ca oamenii să vadă și să se vindece de HSV1 și 2, HPV și HIV cu plante medicinale Osato. Site-ul Dr. Osato este osatoherbalcure.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere