vineri, 16 iulie 2010

Nu ne mai facem bine!

ElZap

Ar fi chiar un miracol să se întâmple altfel.

Şi cum am putea trece peste starea asta de metastază generalizată, peste această cangrenă care a atins fiecare celulă a organismului nostru anesteziat?

Cu intelectualitatea noastră veşnic dispusă în a se înrola în false armate, puse pe instaurat contra-cost democraţii după reţete care le-au fost strecurate din vreme în buzunar?

Cu abonaţii la toate chiolhanurile elitiste, după ce si-au dat din vreme gălăgioşi demisia din corul de acefali ai trimişilor imperiului heterogen de la răsărit?

Cu manipulatorii de logică dispuşi a schimba ipotezele în propoziţii condiţionale, numai şi numai pentru a se ajunge o concluzie impusă?

Cu intelighenţia care acceptă fără crâcnire toate tabuurile idioate, pe care grupuri interesate ni le pun în faţă ca nişte partituri pentru un cor de surdo-muţi?

Cu manelizatorii prin indiferenţă ai culturii, care au stat de lemn tănase, ori de câte ori era nevoie de părerea lor?

De ce mă interesează în aşa măsură oamenii noştri cu carte? Pentru că la apelul istoriei ni s-a răspuns absent, taman atunci când s-a ajuns la ei. Ar fi putut lipsi oricare din categoriile sociale, numai ei nu.

Poate ar fi trebuit să mă întreb despre preacuvioasele noastre fecioare care au aşteptat cu răbdare atâţia ani ca să li se arate preasfinţii başbuzuci pentru a li se închina lor. Până la urmă s-au săturat de atâta aşteptare şi au luat-o tiptil pe centură, făcând mătănii peste mătănii în faţa tuturor sfinţilor de ocazie, până au ajuns rupte de şale pe malurile Bosforului.

Poate ar fi trebuit să mă întreb despre voinicii noştri de pe la ţară, care odată ce au fost eliberaţi de munca istovitoare în fostele întreprinderi făcute una cu pământul prin grija noilor democraţi, se consolează reciproc la un pahar de tescovină, între un concediu pentru alăptarea copilului născut pe de-a moaca de tânara lor nevastă şomeră şi o nouă rundă de alegeri stropite cu vin, ulei, zahăr, pelerine de plastic şi găleţi pentru dus lături la porci.

La ce ar folosi, când ei au urmat exemplul celor cocoţaţi în fruntea ţării. Politicienii în primul rând. Nu numai ei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu