marți, 18 octombrie 2011

Râgâiala deontologică

ElZap

Râgâiala asta e o boală de grup, de gașcă sau de haită.

Când interesele grupului o cer, o parte a grupului se pune pe râgâit și o ține așa până ce problema se rezolvă. Râgâiala asta poate ține grupul în priză o zi, o săptămână sau oricât e nevoie.

Resurse se găsesc din belșug, că doar asta e meseria grupului. Cei ce râgâie nu merg la prășit, nu crează opere literare, nu pregătesc cursuri ce vor fi predate a doua zi în amfiteatre. Ei se adună într-un fel de clacă căreia îi spun taifas, talk show, sau pur și simplu nu-i spun nicicum și produc acele zgomote supărătoare.

Niște bibilici cu capul cât o nucă scot din arhiva lor de principii tot felul de inepții care au rolul de a ameți lumea. Și ca să nu fie singure în spectacolul ăsta penibil, cheamă după caz tot felul de specialiști care mai de care mai pitoresc. Câte un specialist pentru fiecare segment al prostimii.

Așa aflăm că iarna poți aluneca pe gheață din cauză că Jupiter, care se află în recesiune sau procesiune sau secesiune, te-a lovit în moalele capului pe vremea când tu nici nu existai, iar tu nu ai nicio vină că ai dat în gropi cu tot cu opincile de iarnă.

Dacă grupul nu are probleme, sau și le-a rezolvat karmic, astrologic, psihologic sau juridic după caz și după pungă, se prestează ședințe de râgâială pentru terțe părți. Grupuri care au nevoie de un spectacol de râgâială se găsesc din belșug pe la noi.

Partidele au nevoie să râgâie cineva pentru ele, dacă vor ca învestiția lor în politică să fie profitabilă. Au nevoie și indivizii care n-au nimic cu vreo doctrină, dar care țin să o tragă pe linie politică ca să fie protejați de o umbrelă sigură.

Au nevoie și interlopii, ca să se lămurească odată că ei n-au jefuit de capul lor ci din cauză că Saturn era prin zonă, sau psihologia mulțimilor i-a jenat la buzunar și nu s-au putut abține.

Acum stau și mă întreb dacă mai e cazul să mă uit în gura deontologilor râgâitori. Mă tem că pute.

Pute a bani.

2 comentarii:

  1. Mda. Gura poliţiei pute de trăsneşte. E clar că a fost unsă, şi-acum scârţâie tot felul de tâmpenii pe ecran.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    M-am cam lecuit. Mă las de ecran.

    Decât prost din cauza altor, mai bine prost informat pe cont propriu.

    RăspundețiȘtergere