sâmbătă, 4 august 2012

Politică de curcă

ElZap

La televizor apare o curcă. Nu la Animal Planet unde i-ar fi locul. Pe un post de televiziune unde se face politică din greu.

M-am întrebat de ce a apărut curca la televizor? Abia acum mi-am dat seama că dumneaei şi-a făcut apariţia tocmai pentru că în ogradă sunt o grămadă de orătănii. Printre ele nişte gâşte, raţe şi găini bete. Şi ca să spulber orice urmă de misoginism, ţin să precizez că orătăniile sunt însoţite de masculii lor, la fel de deştepţi ca orice orătanie. Şi cine poate vorbi mai pe înţeles orătăniilor? Curca, desigur.

Pe Doamna Curcă o freacă grija de toate alea. De creşterea dolarului, a preţului benzinei, etc. etc. Şi nu uită dumneaei să adauge doct că toate astea se întâmplă din cauză că fiindcă de aia. Că adică în jurul unui SUSPENDAT se învârte istoria acestei ţări.

După dumneaei nu contează economia reală. Aia în care pământul e necultivat de zeci de ani. Aia care nu produce nimic. Nu contează nici verticalitatea umană. Zice Curca că e bine să stăm în patru labe ca să ne poată dea jos pantalonii de râme.

Deh, gândire încurcată. Doar e curcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu