duminică, 23 ianuarie 2011

Dacă fug prea iute...

ElZap
... o să zică că-s proastă.

Aşa că mai bine o iau pe puncte.

1. Dau un telefon la Înalta Curte. Când Micul Vizir o să zică da, Curtea o să zică ba. Între Da şi Ba, timpul trece în favoarea mea.

2. Dau o fugă până la Supermarché-ul din colţ, sub pretextul că trebuie să-mi cumpăr sifon, pentru ştiţi voi ce. Nu înainte de a anunţa televiziunile.

3. Eu o să declar că m-am împedicat în Înalta Curte, aşa că nimeni n-o să poată spune că sunt... aşa... descheiat la ... aşa. În fond, ce? În fond, sunt între vărsta aia la care uiţi să te închei la şliţ şi vârsta la care uiţi să te deschei la şliţ.

4. Nu a băgat Dumnezeu zilele în sac, aşa că peste câteva luni o iau de la capăt. Atunci o să spună Micul Vizir da, iar Înalta Curte o să spună poaaaate. Curtea asta e una care se îndoaie, taman ca în bancul ăla cu baba moşului care a rămas însărcinată.

Nu i-am încălecat eu pe domnii profesori? I-am. Şi încă cum! De la +50% la -25%. O să mă împiedic eu de nişte colonei, de nişte generali?

Eu, dacă vor muşchii mei, îmi fac o armată de generali. Pe toţi îi fac generali. Întâi îi fac pe ei, ca să nu bată la ochi, iar mai apoi pe ele că sunt fete bune. Pe urmă iau paragraful anterior de la cap. Dacă nu mi se îndoaie şi ăsta. Dacă da, măcar o s-o am pe aia mică generăleasă. Mânca-o-ar tata de frumoasă!

Nu am zis eu că în următoarele cinci minute demisionez? Ei şi?

Nu am zis că o să trăiţi bine? Am zis. O să trăiţi dacă o să aveţi cu ce. O să trăiţi dacă o să aveţi zile. Eu nu v-am promis şi zile.

Nu am zis că nu vă bag în datorii? Am zis. Păi, pe voi v-am băgat? I-am băgat pe copiii voştri. Şi pe copiii, copiilor voştri. Amin.

2 comentarii:

  1. Punctul 3 miroase a antologie de umor.
    Textul integral miroase bine.
    Numai noi, 20 de milioane, nu mirosim nimic. Ne uităm pe geam cum ninge. De dinăuntru.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata

    Ori mirosim ori nu e cam tot aia.
    Când tupeul depăşeşte un anumit nivel, nici Dumnezeu n-are ce face.

    Orice-am zice, rămâne valabil Marele.

    "În van cercaţi a-i drege căci răi rămân de-a valma
    Şi trebuie ca soarta să-i spulbere cu palma,"

    (Preot şi filozof)

    RăspundețiȘtergere