vineri, 21 ianuarie 2011

De ce ne împuşcaţi porcii, nemernicilor?

ElZap

Mi-a trecut pe lângă ureche o veste ca un glonţ.

Aud că un anume cetăţean de pe undeva de pe lângă Arad, confecţiona arme. Şi nu orice fel de arme, ci unele cu care se împuşcau porci. Mistreţi, dacă puteţi să vă imaginaţi aşa ceva.

Tot e bine cât e vorba de porci. Dacă era vorba de curci era mult mai grav. Ce ne-am face dacă ne-ar dispărea curcile? Cine ar mai privi precum curca în lemmne? Poate s-ar stinge şi vorba asta.

De ce să nu moară sărmanii porci de moarte bună, sau de gripă porcină? Dacă ar muri de gripă porcină - dacă o fi existând o aşa gripă - ar fi un chilipir. Nu pentru tot natul, ci doar pentru cei cu un anumit tip de stropitori. E vorba de stropitorile alea care sifonează ceva acolo. Poate bani, poate altceva.

Şi-apoi, dacă nemernicii ăia de braconieri ne tot împuşcă nouă porcii, fie ei chiar mistreţi, de unde am avea noi elanul necesar ca să păşim înainte spre capitalismul multilateral dezvoltat. Fără elan nu-i capitalism, iar fără ăsta nici măcar nu exişti. Nu-i ăsta, nu-i nici democraţie, nu-i libertate, nu-i fericire, nu-i morală.

Unde elan nu e, nimic nu e.

Vreţi să ajungem cu toţii la groapa de gunoi? A Europei, de exemplu. Să consumăm porcii altora? Ăia ca cu dioxină, aduşi de prin alte ţări? De ce să nu moară şi porci noştrii după legea noastră strămoşească? De Ignat, de pildă.

Nemernicul ăla făcea arme cu alice. Un fel de arme de distrugere în masă. În masa porcină, desigur. Pe astea cu greu le găseşte cineva. Nu-s ca alea normale.

Uite că ne sosesc oaspeţii, iar noi nu avem destui porci cu care să-i primim. Să importăm porci? Să-i rugăm să vină cu porcii din dotare? Ăia nu au porci. Au murit cu toţii. Unii au murit de antrax. Vă mai amintiţi de antraxul ăla? Păi e vorba de acelaşi antrax care era vânat acum câţiva ani pe toată suprafaţa mapamondului. Noroc cu vânătorii de antrax. Dacă ei nu vânau la timp, ne-ar fi murit toţi porcii. Mureau de antrax.

Nu avem porci, dar avem elan. Cu elanu-n nostru frunte, o să ouăm ouă multe.

Chestia asta nu-i din Ferma animalelor. E din alocuţiunile unor jurnalişti, sau reporteri de televiziune.

Stăteau săracii cu blidul în mână la poarta domeniului. Acolo se împuşcau porci. Ăia se împuşcau ca la carte. Ăia erau eutanasiaţi. Oare erau şi asomaţi? Aşa cum se cere în prevederile emise la Înalta Poartă. Sau te pomeneşti că asomarea e valabilă doar pentru bieţii opincari autohtoni.

Îi asomăm pe opincari? Îi asomăm pe porci? De ce am cheltui bani pentru nişte bieţi opincari? Păi, ăştia sunt doar o statistică.

De ce nu s-a apucat nemernicul ăla din Arad de produs bombe? Nucleare de pildă. Pentru astea nu există lege. Nu te judecă nimeni. Nu te judecă în stare de libertate. Nu te judecă în recluziune. Nu te judecă. Cine ar avea curajul. Păi curajul se tratează cu ceai de bombă.

Scăpa omul basma curată şi basta. Bomba nu-i armă. Bomba nu-i armă de vânătoare, iar oamenii nu-s porci. La ce ne-am bate capul cu ei? Oamenii nu sunt în stare nici măcar să guiţe.





8 comentarii:

  1. Liber la comentarii?
    Înspăimântător exerciţiu de logică. Măcar fiindcă ţine, te reţine, te cucereşte, indiferent ce gândeai când ai purces la citit.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata
    Uneori ajungi să regreţi că ai norocul să faci astfel de exerciţii.

    RăspundețiȘtergere
  3. ElZap, articolul se incapataneaza sa nu-mi apara :(. De fapt, din arhiva lunii ianuarie pot citi doar patru. La nici un alt blog nu mi se mai intampla asta. Imi apare doar titlul si comentariile. Ai facut ceva modificari de ordin tehhnic pe site?

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfff....,,Imi apar".
    Cand te gandesti ca limba scrisa ar trebui sa fie cea mai elevata forma a exprimarii..:(

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  5. @klaus
    La Mulţi Ani!
    Nu am făcut absolut nimic ca să nu apară. Cel puţin nu eu. Văd că până la urmă s-a rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iertare pentru proastele maniere. La multi ani! :)
    Din pacate nu pot citi nici acum :(.
    Te rog sa faci copy la text si sa-l pui la comentarii. Sunt nerabdator sa-l citesc! :)
    Multumesc anticipat!

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  7. klaus,
    Vrei să ţi-l citesc eu?
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @klaus
    Suspectă treaba asta.
    Eu l-aş pune cu mare plăere, dar mi-e teamă că s-ar putrea ca pe urmă să dispară cu comentarii cu tot. Bănuiesc că e de vină conţinutul textului.

    RăspundețiȘtergere