duminică, 10 iunie 2012

Cea mai generoasă zi

ElZap

Dacă ar fi după mine aş organiza alegeri în fiecare zi a anului.

În ziua asta oamenii sunt parcă mai cumsecade decât de obicei. Aş zice că sunt mai cumsecade decât se cade să fie.

Îl vezi pe umflatul ăla, care râdea de tine de la volanul maşinii lui bengoase? În ziua asta nu numai că nu te zugrăveşte din cap până-n picioare cu noroiul din uliţă, dar te invită să urci în maşină ca să te ducă unde vrei matale. Oriunde ai vrea tu să ajungi, el te duce tot la ale lui.

Odată la câţiva ani, nişte neisprăviţi se preschimbă în mieluşei. Trec din poartă'n poartă şi intră în bătătura tuturor babelor ce-şi supraveghează curtea sprijinite în două cârje. Până nu le duc la secţie nu se liniştesc. La secţia de votare desigur. Le şi aduc îndărăt dacă au votat ca lumea, ba le mai adaugă nişte sacoşe cu cele de trebuinţă. Aşa ca să fie primite. Alegerile, desigur.

În sate e o forfotă de nedescris. Maşini mici, ale unor oameni cumsecade îi cară pe cei ce n-au nici căruţă de colo-colo. Îi ameţesc cum s-ar zice.

În zilele astea e de lucru pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei ce fac buletine de indentitate. Cărti cum li se mai spune acum. Stahanovişti de-am fi şi tot n-am da dovadă de atâta sârguinţă. Fiecare buletin are dreptul la un alt buletin. De vot. Ş.a.m.d., ş.a.m.d., ş.a.m.d. Moda asta cu buletinele şi cu paşapoartele ni se trage de prin anii 90 când îi sprijineam pe cei cinstiţi.

De ce nu se organizează alegeri în fiecare zi, iar în zilele care le preced pe astea, dacă mai e loc, să se organizeze nişte campanii pe cinste. Unele de arestări a celor ce au furat?



2 comentarii:

  1. Este bine că alegerile nu-s în fiecare zi, pentru că mai trebuie şi să muncim.
    Nu cred că e o idee bună să-i arestăm pe cei care au furat. Unde să-i ţinem şi cu ce ?!
    Te-am convins, cred, că-s generos.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ifim

    Macar daca nu sunt alegeri in fiecare zi, sa fim noi generosi odata pe an (fara alegeri).

    Nu trebuie neaparat sa-i tinem. Eu i-as exporta ca material didactic pentru specialistii in drepturile omului.

    RăspundețiȘtergere