sâmbătă, 5 februarie 2011

De la Budeşti la Viena, via Valea Călugărească

ElZap



Ce mai fac gât şi doctori ăia din Budeşti? Oare nu au auzit ei încă de chestia aia cu "Să trăiţi bine"?

Au auzit dar n-au înţeles nimic. O să trăiască bine cei ce apucă să trăiască. Cine naiba a auzit de morţi care să trăiască bine?

Şi apoi, ce treabă are cu spitalul ăla unul care face amgdalită, sau apendicită, sau menigită, sau... Dacă începi să strănuţi îţi aduni lucrurile în paporniţă şi pleci la Viena. Pleci la Viena ca să poţi schimba o vorbă cu preşedintele ţării, cu Teo Trandafir, sau cu mai ştiu eu care politician sau mahăr făcut în revoluţia de stat din România.

Nu a spus Maria Antoaneta că dacă nu aveţi pâine e cazul să vă reprofilaţi pe cozonaci? Unii spun că nu ea ar fi rostit chestia asta, că au zis-o alţii cu mulţi înaintea ei. Ei, şi! Ce-i cu găselniţa asta? A spus n-a spus, tot bolnavul din Călăraşi, Budeşti sau mai ştiu eu de pe unde, e bine să bage la cap chestia cu cozonacii.

Călărăşenii ăia e bine să aibă caii înhămaţi la căruţă, că până la Viena e cale lungă. Până la Viena se pot opri la Valea Călugărească. Via. Via, sau ce-a mai rămas din ea. Acolo pot face niscaiva socoteli cu umbra lui Ion Ionescu, ăla de a pus bazele Gazetei Matematice. Să socotească dacă le ajung banii până la Viena.

Până ajung Călărăşenii la o concluzie, le trece gripa. Sau o mierlesc ca tot creştinul. În varianta a doua fac economie de bani. Pentru ei şi pentru bugetul ţării. Dacă bugetul nu mai este împovărat cu câteva pensii, e loc pentru o frunză. De frunza asta are cine să se ocupe. Cucoana. Vuittonul.

Păi, dacă toţi o să ne tratăm la Viena, de ce am ţine doctorii prin România?

Doctorii ca doctorii, dar de ce am ţine guvernul în România? Şi preşedintel la fel.

Pe ăştia i-am putea trimite la FMI. Ar fi mai ieftin. Vin din când în când în vizită, odată cu Jeffrey Franks. Sau nu mai vin deloc.

La cât de bine merge ţara cu guvern, parlament şi preşedinte, cu sau fără chestiile astea tot rău e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu