duminică, 29 ianuarie 2012

Drobul de sare


ElZap



Nenorocire mare ne paşte.
Vine Apocalipsa democraţiei.
La Ravintola Walhalla nişte nemernici beţi criţă au decretat că poate să înceapă rasturnarea finală de la Ragnarok.

"Pe drumul de costișe ce duce la Vaslui" vine locotenentul Gheorghe Alexandru. Ăsta da locotenent. Ăsta o să ne îngroape democraţia, de nici n-o să mai vedem mita electorală, materializată în galoşi desperecheați, ulei rânced şi tescovină contrafăcută. Se vor topi şi mesele de protocol pentru obrazul subţire al notabilităților urbei.

Un Augusto Pinochet al plaiurilor mioritice e pe cale să se nască, ba eu cred că s-a şi născut, numai că nu are buricul legat. Las' că vine Duda să i-l lege după ce va fi săltat în jilţul de monarh de acest Aprod Purice al Oştirii Române.

Aux arbres citoyens!

Tovarăşul Teodor Brateş să rostească un apel solemn, ca să se adune toţi oamenii de bine să apere toate televizinile neaservite. Care-or fi ele? După ce vor învinge, eroii vor fi măcelăriţi şi aşezaţi pe altarul democraţiei. Abia mai apoi o să înceapă dansul hoţilor.

Nimeni nu are voie să sufle un cuvânt despre faptul că democraţia e bolnavă cam de 22 de ani, ba chiar moartă devreme ce nu mai suflă. Nimeni nu are voie să spună că ea a fost bolnavă de minciună cronică.

O să vină chiar şi muncitorii de pe fostele platformele industriale ca să vegheze ca totul să se desfăşoare în cea mai mare ordine. Ordinele vor fi date de către Poliţia Gândirii, emanată şi ea din puţul gândirii brucaniene.

În timpul ăsta, nişte intelectuali de soi vor recita un  psalm de slavă  închinat victoriei depline.

Asta da victorie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu