miercuri, 2 februarie 2011

Geo..., geo..., geo...

ElZap

Circula pe vemuri o anecdotă, pe care vi-o povestesc în două fraze.

Se zice că la o şedinţă de aplatizare a dosului participa şi Moisil. O persoană importantă vine cu o propunere de comasare a nu ştiu ce cu alt nu ştiu ce. La un moment dat Moisil se ridică şi propune în băşcălie să se unească geologia cu geometria şi cu geografia şi s fie uns ministru Geo Bogza.

Cât or fi fost ăia de bătuţi în cap, dar au renunţat la comasarea miraculoasă. De-abia acum în zilele noastre, când succesele (era să zic aşa cum bănuiţi...) neo-miciuriene ale genetiicii au reuşit să încrucişeze boul cu ministrul s-a reuşit minunea.

Nu vreau să mă leg aici de turism şi de de dezvoltarea regională, că aici nu este vorba de genul masculin defect de masculinitate. Aici e vorba de promovarea femeii. Şi nu a oricărei femei, ci doar a aceleia care este de trei ori femeie. De două ori la minister şi de restul banilor acasă.

Răsfoind presa, aflu că se comasează în draci. Se comasează spitale.

Se pun claie peste grămadă bolile digestive peste transplantul renal.

Bătrânii din cămine sunt împinşi ca vitele în spitale dezafectate. Măcar dezafectatele alea or fi având morgă?

Unde mai pui că unele spitale se vor preschimba în creşe şi grădiniţe. Oare de ce nu am uni grădiniţele astea cu căminele de bătrîni, devreme ce unele ministere ar putea fi apropiate de spitalul "Prof. Dr. Al. Obregia"?

Sau poate comasăm Preşedenţia României cu Guvernul şi cu Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

În felul ăsta ar avea şi Reforma instituţională a Statului Român o finalitate.

Acolo unde nu este durere nici întristare nici suspin.


2 comentarii:

  1. Supertext!
    Problema, însă, e cu mult mai gravă decât ai intuit. În varianta bună, spitalele vor fi doar comasate, apoi dezafectate şi rămâne terenul de sub ele, pentru alte destinaţii, că ruinele pot fi demolate. În varianta rea...poate că e mai bine să n-o pun în pagină. Să nu cobesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata
    Să le comaseze şi cu ACCU, ca să se sature. Poate aşa ne săturăm şi noi de ei.

    RăspundețiȘtergere