miercuri, 16 februarie 2011

Răspunsuri...

ElZap

Lumea se întreabă, şi tot lumea răspunde.

Un fel de dialog al surzilor în care fiecare întreabă ce pofteşte, dar ce-l mai ciudat e că fiecare răspunde ce are chef. Ce are chef, dar mai ales ce este convenabil pentru el.

Asta îmi aminteşte de poezioara aia cu...

"Cine-a pus rahat pe clanţă?".

O ştiţi prea bine. Ea se termină cu un vers concluzie care sună cam aşa:

"toţi am pus rahat pe clanţa..."


Sigur că nu-i chiar aşa, că unii au pus mai mult, alţii mai puţin, iar alţii doar suportă mirosul. Problema e că întrebarea asta nu o pune nimeni. De fapt lumea îşi pune întrebarea "de ce s-a pus rahat pe clanţă?".

La obiect, lumea fumează în zilele astea vameşi. Vameşi şi lideri sindicali, şi poliţişti şi mai ştiu eu ce chestii de-astea.

De ce ar trebui să fumăm noi astfel de porcării, când am ales? Am ales democratic. Am ales o echipă care trebuia să vegheze ca baia să rămână curată, incluzând aici şi clanţa.

Nu ar fi cazul ca echipa asta să fie scoasă în careu ca să dea socoteală asupra curăţeniei din baie? Doar de aia stă şi păzeşte baia. Doar nu am ales o echipă, care să ne întrebe pe noi cine e vinovat de tote mizeriile astea?

Sau te pomeneşti că echipa s-a contaminat de la sfaturile alea din mijloacele de transport în comun care cer călătorilor să intervină ori de câte ori un hoţ încearcă buzunarul unui călător.

Şi dacă hoţul este în slujba sfătuitorului?

2 comentarii:

  1. Ei pretind ca rahatul ar fi mai vechi:))

    RăspundețiȘtergere
  2. @zazania

    Nici nu am cum a-i contrazice, ba chiar i-aş susţine dacă nu ar mirosi.

    Treaba e că cu atât mai mult ar fi trebuit să se spele, numai că aici funcţionează regula mâinilor care se spală una pe alta.

    RăspundețiȘtergere