marți, 15 martie 2011

Creşteţi şi vă înmulţiţi!

ElZap

"Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"



Acum eu ce să zic? Se poate cineva pune cu porunca Domnului?

Dacă fata asta este bunică la doar 23 de ani, ce-o să fe ea la 46? O să aibă nişte nepoţele care o să fie şi ele bunicuţe. Cu o aşa bunicuţă să tot faci copii. Şi dacă, Doamne fereşte, fata asta se gândeşte să schimbe partenerul de viaţă? Nu s-ar spune că nepoţelele o să aibă un bunicuţ cu ceva ani mai tânăr ca ele?

Despre peştii, de care făcea vorbire Domnul, numai de bine. Ca şi despre păsări de altfel, doar să nu le treacă prin cap să plutească ca peştii, că nu se ştie ce năzbâtie le poate trece prin capul nepoţeilor.

Măcar aşa ajungem să punem o talpă ţinutului "China Town", că altfel o să ajungem să învăţăm limba chineză jucând, după ce am învăţat limba rusă cântând, iar pe cea americană luptând. Luptând şi cântând, ca Teo Peter. Sau ăla a învăţat limba asta cântând şi murind?

Dar dacă tot ne înmulţim, dup spusa Domnului, nu s-ar spune că am avea nevoie să populăm Pământul? Poate chiar şi Luna, că ne-o iau oblicii înainte. Am putea începe cu Sahara? I-am putea ajuta pe francezi să-şi sporească natalitatea? Tot ce se poate, mai ales că avem stabilit acolo un cap de pod. Ce-ar spune nenea Sarkozy? Poate găseşte o bunicuţă pe care ar vrea să o adopte. Ca nepoţică, desigur. Dacă-i dă voie Carla Bruni, desigur.




7 comentarii:

  1. Bai, fratilor, eu vad ca spune acolo "umpleţi pământul şi-l SUPUNETI; şi stăpâniţi, etc.", dar nu spune deloc "DISTRUGETI!"

    Din moment ce trebuie sa-l "stapaneasca", se presupune ca trebuie sa il si "intretina", pentru ca altfel nu vor mai avea ce "stapani" ;) ! Deci, trebuie sa se opreasca din "inmultire" in clipa in care aceasta incepe sa pericliteze bunastarea planetei! Ceea ce s-a intamplat cam de multisor, iar acum suntem deja cateva miliarde supranumerar!

    Daca e sa citim din cartulia aia inepta, poate ne si punem creierul la contributie sa intelegem mai mult decat ceea ce apare "la prima vedere" !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. @vlad cel groaznic

    Și cum faci să-i oprești?

    Cu care o să începi?
    Chinezii au încercat odată soluția asta, dar lumea civilizată a sărit în sus de dos.

    Și apoi lumea nu prea are interesul să oprească înmulțirea. O parte a lumii, desigur. Dacă s-ar opri înmulțirea, de unde ar face rost unii de piese de schimb, atunci când îi lasă câte un organ vital? De unde ar face rost de ingineri, medici și alte categorii care să împingă spre progres ”statele greoaie”?

    Deocamdată mai e puțină treabă la chestia asta cu robotizarea, cu automatizarea, cu bla-bla. Când se termină și asta, n-ai grijă că o să aibă ei grijă de viața noastră. Nu ne lasă pe noi să ne facem de cap, așa cum ne dă ghies instinctul de reproducere.

    Oricum, Marele Plan Cincinal nu va permite mai mult de câteva sute de milioane, cel mult un miliard de suflete.


    Mi-a făcut plăcere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu exista "instinct de reproducere", exista instinct sexual ;) , COMPORTAMENT (rezultatul a mai multor instincte mediate de stimuli vs inhibitii) de ingrijire a progeniturilor, etc.

    CRESTEREA NIVELULUI CULTURAL STIINTIFIC AL POPULATIEI REPREZINTA SINGURUL REMEDIU REAL, UMAN SI LIPSIT DE EFECTE COLATERALE NEGATIVE AL PROBLEMEI SUPRAPOPULARII!

    Nici un om sanatos la cap nu se va apuca de turnat plozi asa cum isi lasa musca musita, daca VA INTELEGE implicatiile acestui act atat pe termen scurt, in viata personala, cat si la nivel global! Ideologia cresterii, benefica pentru triburile aflate in continuu razboi din epoca de piatra pana astazi, nu isi are locul in lumea moderna ale carei aspiratii sunt mult mai inalte decat macelarirea vecinilor si prajirea lor pe jar, violul femeilor si inrobirea copiilor!

    Intr-adevar, potentatii lumii isi trag puterea din numarul mare de supusi - la fel ca si in Antichitate, sau in Evul Mediu. Totusi eu cred ca ar trebui ca RATIUNEA sa primeze, si sa realizeze pana si ei macar simplul fapt ca Pamantul este singura noastra casa, si daca ne ducem dracului, ne ducem dracului CU TOTII, indiferent cati bani, putere si sclavi ar avea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-e teamă că nu pot fi de acord cu chestia asta.

    Instinctul sexual, ca de altfel toate aspectele ce țin de plăcere, nu sunt decât mijloace care duc la maximizarea succesului în reproducere. La chestia asta participă o serie de lucruri care nu au nimic în comun cu sexul.

    Dacă plozii ar fi făcuți cu capul, omenirea nu ar mai exista. De altfel, cam tot cea facem ține de o serie de legi pe care nu le pricepem, nu derivă din voința noastră explicită și mă tem că nu le putem stăpâni.

    RăspundețiȘtergere
  6. YOU ARE WRONG, COMRADE!

    Legile naturale nu sunt magie neagra! Asa cum am deslusit tainele atomului, tot asa putem deslusi tainele comportamentului uman! De fapt, este muuult mai simplu, crede-ma! Desigur, nu putem "stapani" Universul, dar cunoscandu-i legile, putem dirija anumite fenomene in favoarea noastra - vezi amenajarile hidrografice, de exemplu.

    Plozii trebuie facuti "cu capul", si atunci vom preveni distrugerea planetei si poate omenirea va evolua spre ceva mai bun - atingand adevarata umanitate ;) .

    Tu ai intuit bine ceva: instinctele (inclusiv cel sexual, ca si agresivitatea, dragostea, etc) sunt mijloace pentru atingerea unui scop - propagarea genelor. Totusi, noi ne revoltam de fiecare data contra programelor genetice egoiste, atunci cand ne afecteaza bunastarea ca indivizi (de exemplu cand folosim anticonceptionale)!

    Nu pot sa ma apuc sa-ti transcriu 25 de carti in comentarii, asa ca iti voi recomanda lucrarile lui R. Dawkins, Konrad Lorenz, Irenaus Eibl-Eibesfeldt, etc. Vei putea sa-ti faci o idee proprie asupra acestui subiect, si sa decizi inclusiv asupra contradictiilor dintre autori :) .

    Enjoy the pain!

    RăspundețiȘtergere
  7. Te cred. Ar fi chiar imposibil, mai ales că ele (cărţile) au un număr apreciabil de pagini. Numai "THE SELFISH GENE" a lui Dawkins ar ocupa 385 de pagini. Asta în varianta pe care o am eu.

    Nu mai vorbesc de "THE BLIND WATCHMAKER" şi de celelalte.

    Dar ce contează cărţile astea pentru o problemă minoră. Mă refer la bunicuţa asta, care era taman minoră când a devenit mamă. Se pare că nu avea decât 12 anişori, săraca.

    RăspundețiȘtergere