miercuri, 2 iunie 2010

Corabia

ElZap

Ca orice corabie ce pluteşte pe ape tulburi, nava simte că începe să ia apă.

Lucrul ăsta a început să se simtă încă de duminică seara, când purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni, AKA premier, AKA Emil Boc, anunţa nişte măsuri. Măsuri care nu serveau nimănui, sau mai precis nu serveau oamenilor simpli. Poate că serveau unor privilegiaţi, dar asta-i altă treabă.



Se simţea asta din discursul lui precipitat. Un discurs de om speriat de enormităţile pe care este obligat să le spună. Vocea lui se îneca, aidoma unui elev pus să mintă. Un elev care recita mecanic o poezie pe care nu o înţelege, în mesajul căreia nu crede.

Măsurile pompieristice, fără acoperire, devreme ce ele puteau fi luate până acum, sunau gol. Sute de kilometri de drumuri judeţene, mii de locuinţe ANL, tot felul de centuri ocolitoare, şi alte astfel de minuni.

Brusc, premierul şi-a amintit de măsuri pin care să sugrume evaziunea fiscală, ca şi cum evaziunea asta ar fi făcut-o ţaţa Frosa.

Între timp, "oamenii cu scaun la cap", care-şi cunosc bine interesele, au început să părăsească corabia.

Putem vorbi de sindromul şobolanilor ce simt că se apropie pericolul?

Oare putem vorbi de un elicopter ce-şi aşteaptă pasagerul?

De nave nici nu poate fi vorba.


3 comentarii:

  1. Excelent! Absolut remarcabil. Punct ochit, punct lovit.
    "Oare putem vorbi de un elicopter ce-şi aşteaptă pasagerul?" Iată o frază care face cât o poză. Ştiind că o poză face mai mult ca 1000 de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata
    Cu navele ramane cum a zis Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc , ElZap!

    Da, cu navele rămâne cum a zis Crin.

    RăspundețiȘtergere