duminică, 19 iunie 2011

Cârcotaş pe balustradă (2)


ElZap
Aşadar podul.

Podul e prea scump.

Chiar mă mir cum de n-a observat cine trebuie că podul ăsta e mult prea scump.

Cum de n-a ieşit la întâlnire omul ăla ce tot timpul gândeşte îndrăzneţ? Probabil că a fost ocupat cum ariergarda doamnei Macogheie.


Că altfel ar fi trebuit să be spuie şi nouă cum că cu atâta bănet ar fi putut doctorul să ridice nişte orfelinate sau azile de bătrâni! Ce i-a făcut doctorul nu ştim. De unde a găsit el cămaşa de forţă potrivită pentru a-i închide gura?

Sau poate ne spunea că puteam să ne împrumutăm aiurea de unde e nevoie, iar apoi să cumpărăm mărfuri second hand doar cu buletinul. Să nu fi văzut profesorul că mărfurile se perisează la graniţă, în timp ce noi aruncăm banii pe poduri?

Să nu fi băgat nimeni de seamă cum că podurile tradiţionale româneşti sunt de obicei mici, pe măsura comunităţii? Cu banii aruncaţi pe pod, domnul ăla de a fost primar portocaliu, ne-ar fi pus la podeţele noastre nişte borduri de toată frumuseţea, şi i-ar mai fi rămas şi un rest de cheltuială. Să fi băgat de seamă Oprescu cum că revoluţiile portocalii s-au înecat în propria culoare peste tot?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu