joi, 16 iunie 2011

Şi va să-nsemne cronicarul...


ElZap

De câte ori mă lovesc cu capul de versul ăsta, stau ca prostu-n intersecţie şi mă întreb.

Ce?

Ce-o să scrie cronicarul ăla, ca să lase celor ce ne vor urma un semn că am trecut şi noi pe-aici?

Poate că o să scrie despre investitorii strategici. Despre ăia pe care i-am chemat, i-am rugat, i-am implorat. Ca să ce? Ca să lase în urma lor ruine. Din mormanele de fiare vechi în care bătea toaca fiul primului nomeclaturist ce-şi doarme somnul de veci în Mausoleu, s-au cladit măreţe castele de aramă.Castelul de aramă a fost debranşat, dacă o fi avut cineva curajul s-o facă. În timp ce unii se chinuiau cu debranşarea, domnul s-a rebranşat. Cu una care-i mai tinerică cu aproximativ 24 de ani. Acum a intrat în lumea bună.
Lumea bună a celor doi crai. Primul se zice că ar fi de la răsărit.


Şi ce va să-semne încă? Poate că o să scrie el acolo despre drumurile noastre de fier. O să scrie despre un viaduct. Unul care n-a fost terminat. Încă. Mai au de tăiat bruneţii. E treabă grea cu viaductul ăsta pe care în '90 circula trenul.


Noroc că le vine în ajutor ministra. Iată ce ne spune cu premărita ei guriţă cu accent sovieto-moldovenesc.Dacă aţi auzit bine, din 20.000 de kilometri se vor evapora cam 5.000 de kilometri. Aşadar facem în 20 de ani cca 50 km de autostradă şi topim cam de 100 de ori mai mulţi km. Să-mi spună cineva că nu suntem performanţi.

Şi noi? Noi ce-am făcut în timpul ăsta?

Unii am stat cu degetul în gură şi mai stăm încă. Cei mai deştepţi n-au stat. Ăia s-au învârtit. Au aruncat perdele de fum. I-au ironizat pe cei ce trăgeau semnalul de alarmă.


4 comentarii:

 1. ifim51@gmail.com
  Nu numai cu degetul în gură, dar şi în nas. Am stat. Şi cred că tot mai scormonim şi facem biluţe...:)

  RăspundețiȘtergere
 2. @ifim
  Dacă n-am reuşit să ne învârtim... înseamnă că nu facem parte din anumite cercuri.

  RăspundețiȘtergere
 3. DUPA DECLARATIA GUVERNULUI SUA :

  TRAIAN BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT

  Prietenul serviciilor romanesti si al lui Basescu, seful Al Queda Ben Laden a fost nu demult lichidat
  in Pakistan. CIA a reusit sa dea de mesagerul lui si prin el sa descopere unde se ascundea Ben Laden.
  Ceace nu se stie la Bucuresti si se ascunde cu indemanara prin filtrul tacerii totale.... este faptul ca americanii au fost in urmarirea unui alt mesager care a condus CENTRUL FINANCIAR AL QUEDA cu sediul in Romania . Banii proveniti din contrabanda de tigari si cafea.. au fost baza financiara a actiunilor Al Queda . Aceasta contrabanda sa facut sub ochiul atent si griluliu al serviciilor romanestti conform directivelor unui presedinte de tara nebun ....
  DOCUMENTUL GUVERNULUI SUA
  Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey:
  Iata un fragment senzational :
  In addition to providing financial, material, or technological support to AQI and al-Qai'da, al-Dulaymi provides services to Usama bin Laden. As of late January 2007, al-Dulaymi allegedly carried a letter from bin Ladin to AQI leader Abu Ayyub al Masri, and in 2006, acted as an intermediary between AQI and al-Qai'da members surrounding bin Laden.
  SI ACUM ATENTIE
  As of mid-2007, al-Dulaymi was in charge of an al-Qai'da network in Europe comprised of two cells, including one in BUCHAREST, ROMANIA that financed al-Qai'da in Europe by smuggling cigarettes and coffee.

  http://www.implu.com/government_news/498/134975

  Va veti intreba cum este posibil ca CENTRUL Al QUEDA SA FUNCTIONEZE LA BUCURESTI nestingherit . Raspunsul este simplu. Al Queda a cumparat cu bani grei umbrela si sprijinul logistic al servicilor iar actiunea de filare a devenit o actiune de acoperire. Va asigur ca autoritatiile americane cunosc perfect contributia lui Basescu la aceasta actiune. Nu-mi fac iluzii ca se va intampla ceva care sa pericliteze libertatea Presedintelui. Dar nu pentru multa vreme, Exista un tratat de extradare romano-american. DOCTRINA SUA ESTE CLARA ; CEI CARE ASCUND SAU SPRIJINA TERORISMUL SUNT TERORISTI. GARANTEZ CU TOATA RASPUNDEREA CA PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT.
  Robert Horvath DEVA Nipon PRESS
  DESCHIDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/2011/02/guvernul-sua-bucurestiul-centru-europan.html
  COMPLET : ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 4. @Robert Horvath DEVA

  Niciun scaun nu se clatină dacă este sprijinit de un peşcheş substanţial. Nici măcar cel electric.

  RăspundețiȘtergere