luni, 13 iunie 2011

Hai să facem o gospodărie...


ElZap

Pe vremea aia, pe când se puneau bazele colectivizării agriculturii în România era un cântec mobilizator. Păcat că a fost retras de pe site-urile noastre melodioase. Ce bine i-ar fi prins acum prezidentului din România, că al României mă abţin să mă pronunţ.

Păcat că doar o strofă o mai ţin minte. Asta:

"Hai să facem o gospodărie
Colectivă şi la noi în sat!
Viata să ne fie bucurie,
Traiul să ne fie îmbelşugat"

După asta urma chestia cu haturile, cu răzoarele care trebuiau musai să dispară spre disperarea iepurilor care nu aveau unde să-şi facă culcuşuri. Noroc că ai noştri nu au adoptat lupta împotriva vrăbiilor că ne-ar fi năpădit omizile.

Ce-or fi avut ăia în cap când au pus de colectivizare nu ştiu, dar ştiu că cei cei au pus de voievodate, nimic n-au.

Zice Vodă, că o să se facă economii. Adică cum? Uite-aşa!

O să avem mai puţini poliţişti pe cap de locuitor, dar o să sporim numărul hoţilor, ca şi cum cei de-acum nu ne-ar fi de-ajuns. La ce ne trebuie atâţia poliţişti care să ţină de şase pentru micii sau marii investitori strategici, când se vede că ei se descurcă şi singuri cu Marea Demolare.

Se va reduce numărul celor ce-or să strângă birurile, dar birurile vor creşte, iar pe marginea drumurilor o să fie înfipte nişte lozinci în care o să ni se spuie că "aici sunt banii dumneavoastră".

Fiecare vacă va făta zece viţei deodată, iar celelalte nouă o să facă sex degeaba, şi dacă sunt cumva sterpe vor fi trimise la Bruxelles ca să găsească vaca nebună.

Numărul de profesori va fi redus, iar odată cu ei şi numărul celor ce-i inspectează. Elevii îşi vor pune singuri note după cum poftesc. În fond, la ce foloseşte atâta şcoală, când cu o particulară de-asta poţi ajunge chiar şi biministră. Scrie undeva că n-ai voie să porţi Vuittonul, dacă n-ai doctoratul achitat şi luat? Succesurile sunt garantate cu şi fără profii ăia nesuferiţi.

Şi dacă l-am lăsa pe Vodă să argumenteze am putea continua până la calendele greceşti.

Merită oare? Nu-i prea riscant? N-ar fi mai bine să ne prefacem că reducem un singur post, pe cel de Preşedinte. Asta da economie!

Pleacă omule, că ne ajunge cât bine ne-ai făcut. După tine potopul. Cine l-o apuca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu