duminică, 16 decembrie 2012

S.R.L. Angrosistul


ElZap

Angrosistul ia ca un apucat. Cu cât mai ieftin cu atât mai bine. Şi cu atât mai mult. Ia pentru că i se dă, pornind de la principiul că nu-i prost cel ce ia ci cel ce dă.

Dacă poate ia chiar gratis, sau oferind la schimb minciunele. Ia la grămadă şi vinde pe bucăţi. Dacă a cumpărat destul ca să poată revinde. Dacă nu ţine doar pentru el.

De astă dată a cumpărat voturi. Atât de multe că nu mai ştie ce să facă cu ele. A fost o recoltă bogată de data asta. Puterea de atunci a lăsat în brazdă zeci de tone de gunoi. Gunoiul ăsta a îngrăşat pământul din care au crescut lanurile bogate de voturi. Acum angrosistul e la piaţă şi-şi vinde marfa. Marfa crescută din naivitatea mulţimii. O vinde cui cumpără, chiar şi celor ce-l dădeau până mai ieri cu capul de pereţi.

Parcă Vespasin spunea că banii n-au miros. Aşa a venit pe lume vespasiana. O budă publică în care îşi fac nevoile toţi bărbaţii atinşi de nevoi urgente.

O chestie ce seamănă al dracului de mult cu cabina aia în care mi-am ştampilat şi eu un buletin de vot.



4 comentarii:

  1. Nici în votul negativ nu mai ai încredere! Ajunge primul în cabina pe care o asemănaţi unei cabine de vot :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ar veni o zi în care să pot avea încredere în ceva, aş renunţa bucuros la vot. Oricum, votul seamănă cu căsătoria cu o femeie de la un bordel.

      Ștergere
  2. Poate pentru că am votat mereu, şi înainte de ’89 şi după, nu văd nicio legătură între vot şi încredere, la momentul votului găsesc o motivaţie pentru un vot valid, să nu dau cu zarul! Lor le place cum sună, “încrederea electoratului în…” :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Votul are cel mult rolul unui avertisment prin care le batem obrazul celor pe care i-am votat mai înainte.

      "Dar o epidermă
      Fermă
      Este greu de perforat..."

      Ștergere