duminică, 24 mai 2009

Eu sunt ALPHA

ElZap

Şi a fost ziua întâi…

… şi părintele unuia din cele mai de temut programe de calculator Mathematica, de-acum cunoscutul Stephen Wolfram, a lansat la apă, cu tot zgomotul ce este cerut de astfel de ocazii unice, un fel de motor de căutare, mă rog, un fel de motoraş ar zice unii, ce trebuia să bage groaza în cei ce profeţesc că e mult până departe, când vine vorba de competiţia dintre inteligenţa naturală şi cea artificială pe care ar urma să o achiziţionăm la borcănele mici sau mari de la buticul din colţ.

ALPHA, urma să fie numele noului născut, şi chiar aşa se cheamă pe numele lui de familie sau de botez.

Acum, dacă Mathematica a reuşit să-i cam sperie pe matematicieni şi pe cei ce se pricepeau întrucâtva la matematică, că pe ceilalţi i-a lăsat indiferenţi, motorul ALPHA a zbârnâit el ce-a zbârnâit, pentru ca până la urmă să poposească cuminte în lanul de curiozităţi ale încercărilor umane în a sfida necunoscutul.

Tot e bine că s-a născut ALPHA. Dacă nu se întâmpla acest eveniment, am fi rămas cu spaima că nu mai e mult şi vom fi nevoiţi să ne împachetăm frumos creierul şi să-l integrăm în programul RABLA, primind în schimb contracost un mic motoraş de căutare.

Aşa putem sta liniştiţi o vreme. Mintea noastră zbârnâie, chiar dacă nu este unsă cu toate alifiile universităţilor, fie ele chiar şi particulare, sau la mare distanţă de cunoaşterea umană autentică.

Putem dormi liniştiţi o vreme. Motorul ALPHA doarme şi el. Până când? Naiba ştie.


Poate până la OMEGA.

P.S. Acum, lăsând gluma la o parte, drăcia asta, chiar şi-aşa leşinată cum e, chiar face ceva. Nu e de colea să-ţi răspundă cineva scurt şi la obiect la întrebarea pe care i-o pui, când de cele mai multe ori, chiar şi oamenii te ameţesc până ce îţi răspund la o întrebare simplă. De Google ce să mai vorbim, că îţi răstoarnă pe masă tone de documente şi te lasă să le citeşti singur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu