vineri, 3 iunie 2011

El pluguri va face din ţeava de tun


ElZap

Faine versuri. Păcat că nu le-am pus deoparte ca să le am pentru zile vesele şi triste. Nici Google nu le-a pus, dovadă că punerea la index n-a murit. Doar indexatele au schimbat rolul pe scena istoriei.

Chestia cu ţeava de tun nu s-a împlinit, cum nu s-a împlinit nici chestia cu plugul, că vremurile s-au schimbat. În loc de "industria grea cu pivotul ei industria constructoare de maşini" noi am virat spre industria lejeră cu pivotul ei etnobotanic.

Şi totuşi, dacă dezarmarea nu s-a putut face, de ce n-am cârmi-o spre o înarmare eco. Bunăoară, în loc să cheltuim sumedenie de doalari, euro, ruble şi altele pentru a ne bate în Tomahawk-uri, n-ar fi mai bine să ne spălăm rufele în familie bătându-ne în castraveţi? Ieşim oricum mai ieftin. Mai ieftin chiar decât am ieşit cu vaca nebună, cu gripa porcină sau cu cea aviară.

Nu ne mai spălăm rufele murdare în văzul lumii, cum am făcut-o până acum. Aruncăm unii în alţii cu castraveţi. La şosea, cam cum era pe când ne băteam cu flori. Ăştia sunt de două ori mai eficienţi, devreme ce au provocat atâta gălăgie planetară.

Păcat că lumea n-a descoperit din timp castravetele. Ce economii planetare s-ar fi făcut în războiul tantalului. Am fi aruncat în Congo nişte încărcături de castraveţi şi s-ar fi evaporat instantaneu şase milioane de congolezi.

Catraveţi în Congo, castraveţi în Afganistan, castraveţi în Irak şi ne făceam treaba. Cu câteva tone de castraveţi scăpam de negăsitele arme de distrugere în masă ale lui Saddam.

Aşadar, castraveţi ieftini pentru toată planeta. După aia putem trece la roşii. Dacă nu ne ajung din urmă galbenii.



5 comentarii:

  1. Interesant final...
    Neinspirată victimă au mai ales, castraveţii. Ce-nseamnă : că în lumea civilizată, ăştia nu spală legumele şi nu curăţă castraveţii de coajă?

    RăspundețiȘtergere
  2. @renata
    Îi curăţă mai ales când nu-s de-ai lor, deşi s-ar putea să facă curăţenie şi în propria lor grădină, dacă le prisosesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant linkul ce se ascunde sub "negăsitele". Cunoscut cam demult, chiar înainte de a fi accesat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @renata
    Deschide, că altfel nici nu ştii ce piezi!

    RăspundețiȘtergere