marți, 28 iunie 2011

Punctul de sprijin


ElZap

Toată lumea umblă chiaună să se prindă de un punct de sprijin. Beţivul caută să se ţină de primul stâlp ce-i iese în drum atunci când părăseşte Golden Blitz-ul. Beizadeaua leneşă se sprijină pe telefonul dat de babac, că după ce face ea tuleie află şi singură cum se ajunge în oraşul lui Manneken.

Până şi Arhimede cerea un punct de sprijin ca să dea Pământul de-a dura. Un punct a cerut, dar nici pe ăla nu l-a primit cât era el de învăţat. Doar nu puteau cei de-o seamă cu el să-l lase să facă o aşa de mare boacănă.

Numai al nostru nu se potoleşte. Al nostru vrea câte-n lună şi-n stele.

Pe vreme când era doar primar, vroia să aibă un consiliu privat. Consiliu i s-a dat, dar el s-a limitat la un fâs. Atât a putut el. De vrut n-a vrut nimic. A aruncat şi el chestia aia cu consilierii ca să nu se vadă restul.

Din primar a ajuns ce-a ajuns şi a poftit să dea de pământ cu parlamentarii. Vrea el să facă o singură cameră, aşa cam de dimensiunea celei de la Cotroceni, aşa că a chemat poporul la referendum. Referendum i s-a dar, dar tot atâta a ieşit. De fapt n-a ieşit, că jupânul a şi uitat de unicameralul lui.

A vrut uninominal, şi l-a avut. Deh, unul este preşedintele nostru. Şi cu asta ce-am făcut, vorba lui Tănase?




Acum vrea o nouă constituţie, ca să poată da de pământ cu Coana Corupţie, să-i tragă-n ţepi pe toţi corupţii până la ultimul, cum ne-a promis pe la început. Poate să-i tragă şi acum, dar vrea s-o facă constituţional, nu aşa ca orice mârlan. Mi se pare mie că şi dacă ar avea o sută de constituţii, el tot n-o să-i vadă pe şmecherii ăia. Pasămite pentru că priveşte chiorâş la ei, sau poate că-s de-ai lui, mai ştii?

Şi ce mai vrea jupânul? Păi ar vrea nişte regiuni, voievodate sau cnezate, ca să... Ca să ce? Ca să nimic. Astea sunt doar aşa ca să ne aflăm noi în treabă, ca să luăm banii UE pe de-a moaca, ca să cărăm apă cu ciurul. Sper că nu vorbeşte din gura altuia. Sper că nu se află în spatele lui un Galeazzo, că ne-am ars. Sper că nu a fost la Viena coleg de salon cu mai ştiu eu cine.

Poate că singurul lucru care ar trebui să-l ceară ar fi acela să se ducă la culcare, devreme ce i-au spus mai mulţi că ar cam fi cazul. Măcar dacă tot e să facă cineva ţara asta zob, să n-o facă el. Altul poate ar face-o mai cu milă.


8 comentarii:

  1. N-ai înţeles nimic, prietene !
    Băsescu mai poate să candideze pentru un nou mandat de preşedinte ? Nuuuuu !
    Dar dacă se declară el cneazul Traian Întîiul ?
    Ei, atunci poate pînă la adînci bătrîneţi ! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @matilda
    Mi-e teamă că n-o să aibă unde candida, după cum merg lucrurile. Martor mi-e Tănase.

    "Am făcut şi-un înprumut?
    L-am făcut!
    ...
    Bine nici nu l-am văzut!
    Cum veni, praf l-am făcut"

    RăspundețiȘtergere
  3. Text de 5 stele, ElZap! Dar nu cum au hotelurile româneşti, ci cum are coniacul bun. Bun cu adevărat. Alege tu unul, care-ţi place, să-l bem în ziua în care ajunge personajul în punctul terminus.

    RăspundețiȘtergere
  4. @renata
    Las' să-şi atingă el ţinta că coniacul îl găsim noi.

    Un gând negru pluteşte peste noi însă. Mi-e teamă că peste tot pe unde vom încerca să bem un păhărel îl vom găsi tot pe el, multiplicat în mii de exemplare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule ElZap, totusi despre care Galeazzo faceti vorbire? Ca daca ar fi vorba de Sforza mai ca nu mi-ar parea rau sa aud ca s-a inhaitat cu alde Visconti, Lapugniani si Olgiati. As mai astepta si pana in 26 decembrie ...
    ALM

    RăspundețiȘtergere
  6. @ALM
    Domnule ALM, mi-e teamă că trebuie să precizez că m-am gândit la Ciano.

    Istoria se învârte într-un cerc vicios, chiar dacă personajele nefaste se camuflează în spatele altor măşti.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ElZap
    Eram sigur, domnule ElZap, dar parca m-as simti mai bine sa stiu ca ar avea soarta lui Sforza. Nu sunt rau din fire, insa ma derajeaza teribil spiritul nostru "mioritic". Oamenii se sinucid degeaba. Daca tot apeleaza la acest gest extrem, macar sa faca ceva folositor pentru cei care se "incapataneaza" sa supravietuiasca ..
    ALM

    RăspundețiȘtergere
  8. @ALM
    Mult prea scump ar fi preţul plătit pentru un vot plătit.

    RăspundețiȘtergere