sâmbătă, 30 mai 2009

Vomă

ElZap

Scriu ca şi cum aş vomita.

Deschid televizorul ca să aud ce se mai întâmplă prin ţara asta şi mă apucă o convulsie de vomă.

Citesc presa electronică şi dau fuga la vomoar. Pe cea hard copy am înlocuit-o cam de multişor cu reclamele diverselor magazine, supermarketuri, sau dracu ştie cum s-or numi locurile din care îmi cumpăr săptămânal otrava cu lista nesfârşită de E-uri declarate. Alea ascunse abil nu le mai pun la socoteală.

Jumătate din articolele electronice îmi provoacă vomisment.

Iar au venit ăştia cu cerşitul. Toţi cerşesc şi toţi sunt îmbrăcaţi în costume la patru ace, iar cerşetoarele sunt îmbrăcate în albul, ce odată îmi sugera puritatea. Mă zgâlţâie spasmele astea nenorocite ca pe un apucat.

Cum să nu mă apuce starea asta nenorocită, când nici n-a trecut anul de când le-am dat votul. Toţi apucau de votul meu, ca să mi-l bage în urnă. Toţi îmi promiteau marea cu sarea. Acum îmi promit Dunărea navigabilă până la Atlantic.

Câtă ingenuitate, câtă prostie! Parcă aş fi la adunarea de unitate de pionieri, unde toţi îşi luau angajamente aiurea, doar pentru a avea ce scrie în jurnalul unităţii, sau detaşamentului. Culmea e că unii chiar făceau o sumedenie de prostioare care mai erau şi utile. De exemplu nişte covoraşe din pănuşi de porumb, pe care puteai sta în genunchi când mergeai la biserică. Doamne ce rău îmi pare că le-am aruncat. La cât se stă în genunchi în zilele de azi le-aş vinde cu un preţ bun.

Cum să nu mă apuce starea asta, ce nu mă lasă nici dacă înghit o cutie de NoSpa? După ce am înghiţit un lighean de gogoşi la ce să mă aştept? Şi toate sunt nedigerabile, coapte pe jumătate, cu un aluat cleios ce mi se lipeşte de cerul gurii.

Gustaţi şi voi una, şi spuneţi-mi dacă am înnebunit eu, sau astea chiar sunt făcute cu intenţii criminale. Asta-i mostra, sau monstrul:

“Pur şi simplu iau poziţie şi pur şi simplu iau luări de cuvânt în Parlament. Mă va susţine şi grupul din care fac parte.”


Hi, hi, hi şi Hi, hi, hi.

Vă asigur că n-am schimbat o virgulă.

Acum…

1. N-ar fi mai bine, dacă tot e să iei doar poziţie cum zici matale, s-o iei poziţia aia de se cheamă “pe loc repaus”? Întreb şi eu că doar nu dau cu bâta. Şi dacă o iei, n-ar fi bine să o iei pe plaiurile noastre mioritice, unde te poţi face de cacao cât vrei? Ce să mai mergi să exersezi şpagate pe coclauri, că e loc de-ntors pe la noi cât vrei. Vorba poetului:

La noi sunt codri verzi de brad
Şi câmpuri de mătasă;
La noi atâţia fluturi sunt,
Şi-atâta jale-n casă.


Nu-ţi mai bate capul cu numele poetului. Ocupă-te mai bine de Flutur. O luaţi amândoi pe câmpuri de care găsiţi.

2. Şi cu luatul luării de cuvânt cum rămâne? Ai? Ştii că e frumos şi pe la noi, mai ales prin Dorobanţi, unde lumea vorbeşte cum vorbeşte, iar de priceput nu pricepe nimeni.

3. Te susţine şi grupul? Ei da, asta-i bună. Adicătelea vrei să bagi şi grupul cu oiştea-n gard? Lucrezi sub acoperire, nu-i aşa?

Hai că mi-a mai trecut senzaţia asta nasoală (aşa vreau eu să-i zic, ca să priceapă tot candidatul, indiferent de gradul de instruire). Mi-a trecut până mâine, când auz că vine CEL MAI MANIPULANT dintre manipulanţi, ca să-mi sucească minţile. Atunci să te ţii! În luptă se aruncă greii. La ăştia nu zici nici pâs.

S-o credeţi voi.

Maestre! Aştept să apară scriptul emisiunii. Te aştept la Monitoring Media. Să nu zici că n-am zis.

8 comentarii:

  1. Nu observi ca trăim în Republica Socialistă România?... şi nu voma, pentru că avem autogospodărirea introdusă.

    Avem Cârmaci? Avem...
    Avem vizite de lucru? Avem... "Ce bine că eşti!" deci şi Cântarea... Cârmaciului.
    Avem vizite peste hotare, cu suita? Da.
    E Cârmaciul la televizor pe toată durata programului? Eeee...
    Dacă sunt alegeri, nu ies tot cei care trebuie să iasă, ca şi înainte? Ei!

    Ştii unde e diferenţa?

    S-au şmecherit, defularea tensiunilor se făcea înainte prin bancuri încurajate de băieţi, acum se face cu eficienţă sporită, prin net, "retehnologizare", deh.

    Câinii latră, ursu' trece...

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  2. @ElZap

    Pune-ţi, copile, capul pe pernă,
    n-aştepta vise… şi jucării,
    viaţa reală nu-i albă, ci ternă,
    nu-i loc de joacă… pentru copii.

    Zâna nu vine noaptea în somn,
    n-are eşarfă şi nici baghetă,
    nu e o fată, ci e un domn,
    are chelie şi o brichetă,

    şi narghilea, şi trei cadâne,
    cheltuieli mari, cum să-ţi explic,
    fii odihnit, ca să poţi mâine
    să-l dai afară!, ca p-un limbric…
    ………….

    Scufitza Roshie

    RăspundețiȘtergere
  3. Aşa e! Tu n-ai schimbat o virgulă în script, dar au schimbat "ei". Care "ei", o să mă întrebi? Nu ştiu. Ăia care au dreptul să le indice deontologilor care fac transcripţia din înregistrare de ascultat în text de citit, pe unde să mai coafeze-asaneze-eutanasieze exerciţiul de vorbire al d.rei Băsescu, în aşa fel încât, până la urmă să rezulte că duduia are un stil decent, coerent , dar e lumea rea!
    Exemple?
    Numai două...
    Unde e delicioasa propoziţie "Nu poţi să ştergi cu vederea" rostită de candidată? Eu n-o mai găsesc!
    Apoi, a zis aşa: "Am văzut şi eu într-un cotidian, într-un TABLOID, de fapt, am văzut şi eu operaţie estetică la nas..."
    Când a pronunţat "tabloid", s-a luminat la faţă, victorioasă, izbânda aducerii aminte a unui cuvânt şi folosirea lui in mod corect, e prilej de zâmbete şi destupat şampanii. Că nu-s două luni de când îi zicea TABLOIDULUI, EDITORIAL, pe la Măruţă în emisiune.
    Scriptul însă rezumă lucrurile, trece nesimţit sub tăcere preţioasa nuanţare şi editează direct: "Am văzut şi eu într-un tabloid, Elena Băsescu, operaţie estetică la nas..."
    Aşa că îţi sugerez să-ţi faci provizii de metoclopramid, lămâie si nospa [:))] şi să vizionezi ciocnirea tandră ce va avea loc diseară cu mai marele manipulant, fiindcă scriptul s-ar putea să fie, spre binele naţiunii, cosmetizat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Bordelezu

    Nici măcar în R.S.R nu trăim. Să mă explic.

    1. Nu l-am văzut dând peste cap o palincă în faţa camerelor de luat vederi.

    2. Vizitele alea aveau ceva de lucru în ele, pe câtă vreme astea au ceva de ascuţit ovăz.

    3. Spuneai de Valentin că umbla prin anticariate. EBA umblă? Şi Nicuşor mai punea mâna pe carte, iar pe Zoie o găseşti pe
    http://scholar.google.ro/
    împreună cu Foiaş.

    Acum avem:

    http://www.youtube.com/watch?v=52-Rit_gZBU

    Observi că bate din picior pentru că a sărit punctul, mai precis pentru că cea care i-a redactat discursul n-a scris cu "PUNCT MARE"?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Scufitza Roshie

    Lucru pe care l-am şi făcut. Mă pregătesc pentru diseară, deşi e cam previzibil ce va fi. Să mai zici că cultul personalităţii era o obligaţie de serviciu!

    Viaţa? Asta e o altă problemă. E mult de vorbit aici. Măcar să apucăm s-o trăim ca lumea. Adică cu demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. @renata

    Ce se taie nu se fluieră.

    Oamenii mai scriu şi pe bani, dar să ajungi să ştergi pe bani e culmea. Cum s-o fi numind persoana aia care şterge? Nu la poponetz, deşi e cam tot aia.

    Ciocnire spui? Cum să se ciocneacă o piftie cu o blondă?

    RăspundețiȘtergere
  7. Păi...cum să se ciocnească?
    Cu tremur!

    RăspundețiȘtergere
  8. @renata
    Dupa cum vezi nu s-au ciocnit. Chestii tari in promovarea la europarlamentare.

    RăspundețiȘtergere